"Lu memang cibai !!".. Che'GuBard sila bantah secara profesionalSelasa lalu Che'GuBard telah update status di FaceBook milik peribadinya dengan satu komen yang boleh dikira amat pedas buat yang terasa..

Beliau telah menulis "Ada bangkai yg naik atas nama rakyat boleh keluar TV3 terima keputusan PRU... Lu memang cibai !!


Berikutan itu ada beberapa pemimpin dalam PKR terasa dan mereka bertanya kepada aku melalui SMS dan BBM, apahal Che'GuBard marah sangat tu?

Walaupun pada dasarnya tindakan Che'GuBard itu tidak sesuai dilakukannya sebagai seorang pemimpin malahan pula beliau disanjung oleh ramai anak muda bagi aku apa yang dinyatakannya dalam FaceBook milik peribadinya itu adalah hak dia.. ikut suka dia..

Masaalah aku untuk menjawab ialah.. disana kawan.. disini pun kawan, aku ada ditengah-tengah..

Jawab aku.. "Itu hak dia untuk bersuara, lagipun apa yang dinyatakannya itu adalah dalam FaceBook milik peribadinya.. yang hang gatai pi baca tu buat apa?"

"Lagipun dia tak nyatakanpun secara jelas siapa yang dimaksudkannya itu, jadi janganlah melatah pulak.. orang muda biasalah.. cepat panas..."

Aku sangka hanya ahli-ahli dan juga pimpinan PKR yang jenguk FaceBook Che'GuBard tapi ramai juga dari PAS..

Rentetan itu beliau telah ditegur oleh Pesuruhjaya Pas Negeri Sembilan, Mohamad Taufek Abd Ghani bukan secara berdepan tetapi melalui media..

Dan teguran itu telah disiarkan pula oleh Sinar Harian..

SEREMBAN - Komen pedas Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shahrin atau lebih dikenali sebagai Che'GuBard di laman sosial Facebook baru-baru ini dianggap kurang wajar.

Pesuruhjaya Pas negeri, Mohamad Taufek Abd Ghani berkata, tidak salah untuk meluahkan perasaan atau ketidakpuasan hati, namun biarlah dengan cara yang betul dan tertib.  
“Memang banyak saluran boleh digunakan bagi menzahirkan sebarang pandangan atau bantahan pada masa kini, tetapi tidak semestinya perlu menggunakan kata-kata kesat.  
“Tidak kisahlah kepada siapa komen tersebut ditujukan sekalipun, yang penting ia perlu dibuat secara profesional dan bukannya mengutuk dari belakang,” katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.

Mohamad Taufek berkata, tindakan mencaci maki sedemikian tidak membawa sebarang manfaat kecuali memberi imej buruk kepada diri sendiri, sekali gus mendedahkan kepincangan dalam sesebuah perikatan atau organisasi.  
“Bagi kita, salah satu langkah yang boleh diambil adalah berbincang secara face to face atau bersua muka kerana kaedah sebegini dilihat lebih membuahkan hasil berikutan kedua-dua pihak dapat bersuara dan saling membela diri,” katanya. 
Terdahulu, Che'GuBard dalam komennya menyelar seorang pemimpin PR yang menyatakan beliau sanggup menerima keputusan PRU13 lalu di sebuah saluran berita di televisyen baru-baru ini, walaupun beliau ‘naik’ atau menang atas nama rakya 

Pesuruhjaya Pas ni pun sama.. dia kata face to face lebih afdal.. tapi yang dia sendiri tegur melalui media ni apahal pulak?
Previous Post Next Post