PANAS!! Menteri Wilayah Persekutuan turut hadir ke Padang Merbuk ..


Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansur telah dilaporkan turut hadir di Perhimpunan Black 505 di Padang Merbuk hari ini.

Beliau telah dilihat bersama-sama dengan OCPD Dang Wangi, ACP Zainuddin..

Bagaimanapun kehadirannya bukanlah sebagai tanda beliau menyokong himpunan tersebut, kerana kita sedia maklum jika beliau menyokong himpunan ini tak lama dah la jawatan Menteri tu dia pegang..

Kehadirannya ialah untuk memujuk dan meminta penganjur Blackout 505 supaya berpindah lokasi perhimpunan dari Padang Merbok ke Stadium Merdeka..

Kuala Lumpur: Kerajaan meminta penganjur Blackout505 supaya berpindah lokasi perhimpunan dari Padang Merbok ke Stadium Merdeka.

Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansur berkata, ketika ini perbincangan masih berlangsung antara polis, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dengan penganjur perhimpunan itu.

"Saya minta mereka pentingkan keselamatan orang awam dan untuk itu penganjur seharusnya berpindah ke Stadium Merdeka, malah pintu stadium juga sudah dibuka.

"Penganjur sepatutnya mengikut peraturan dan tidak bertindak atau provokasi yang boleh mencetuskan keadaan tidak menyenangkan," katanya ketika ditemui di kawasan Padang Merbok sebentar tadi.

Tengku Adnan berkata, pihaknya tidak akan teragak-agak membuat laporan polis jika penganjur masih enggan mengubah lokasi perhimpunan.

"Jika bersetuju, penganjur bokeh dapatkan permit daripada polis," katanya ~ Berita Harian

Perkara ini telah disahkan oleh Rafizi dan tiada sebarang perubahan katanya..

"Perhimpunan #Black505 hari ini ttp diadakan di #pdgmerbok622. Jgn dengar khabar2 angin bhw ada pertukaran tempat. Terus berkumpul"


Lagi gambar-gambar sila lihat di SINI
Previous Post Next Post