Lagi ditembak mati, Pengasas Arab-Malaysian Development Bank pula menjadi mangsa..


Insiden tembakan yang terbaru ini telah menjadikan jumlah kes yang melibatkan senjata api ini telah mencecah puluhan kes sepanjang tahun ini sahaja..

Sepertimana mercun yang dikatakan diharamkan tetapi riuh rendah berbunyi malam ini begitulah juga dengan senjata api ini.. diharamkan tapi digunakan penjenayah merata ceruk negara.

Persoalannya disini ialah bagaimana kedua-dua benda itu iaitu Mercun dan Senjata Api boleh membolosi sempadan negara?

Bukannya sikit dah tu... 

Ini laporannya..

Pengasas Arab-Malaysian Development Bank, Hussain Ahmad Najadi (gambar), 75, yang berasal dari Bahrain ditembak mati di kawasan letak kereta di Lorong Ceylon, Kuala Lumpur hari ini sementara isterinya cedera terkena tembakan.

Beliau yang kini merupakan penduduk tetap Malaysia berjalan menuju ke keretanya bersama isteri apabila seorang yang bersenjata menuju ke arahnya dan melepaskan beberapa das tembakan ke arah belakang menyebabkannya terbunuh di tempat kejadian kira-kira pada jam 1.30 tengahari.

Isterinya yang cedera terkena tembakan di badan dikejarkan ke hospital.Saksi kejadian berkata pasangan itu terdahulu melawat kuil yang berada di hadapan tempat letak kereta.

Saksi yang tidak mahu namanya didedahkan berkata dia berada di gerai makan apabila seorang lelaki berjalan mendekati pasangan itu.

“Kemudian saya mendengar bunyi beberapa das tembakan dan melihat pasangan itu tumbang. Saya berlari menyelamatkan diri apabila lelaki itu menuju ke arah saya,” katanya.

Dia berkata lelaki bersenjata itu yang memakai topi dan cermin mata hitam bergegas meninggalkan tempat kejadian menaiki teksi.

Kejadian tembakan itu berlaku selang beberapa hari selepas pengerusi MyWatch R. Sri Sanjeevan ditembak di Bahau. Bulan lalu juga mencatatkan beberapa siri tembakan.

Pengerusi Kumpulan Ambank Berhad Tan Sri Azman Hashim mengucapkan takziah kepada isteri Hussain dan menyatakan beliau sedih dengan insiden itu ~ The Malaysian Insider 

Berikut adalah senarai berita-berita tentang kes tembak sepanjang tahun ini..

1 ~ Kes tembak di Balakong: Polis tahan penyelenggara lif 
2 ~ Najib arah polis berkas segera penjenayah tembak mati TKP Kastam
3 ~ Polis buru 4 lelaki kes tetak, ikat dan tembak
4 ~ 5 kes tembak di Kelantan ada kaitan kumpulan dadah
5 ~ Tahan seorang lelaki bantu siasatan kes tembak
6 ~ Kes tembak: 3 beradik antara 7 ditahan
7 ~ Kes tembak: Polis minta lelaki serah diri
8 ~ Kes tembak: Polis cari lelaki bantu siasatan
9 ~ Suspek kes tembak guru mungkin pembunuh upahan
10 ~ Lagi guru mati ditembak dalam kereta
11 ~ Kes tembak: Polis minta saksi bantu siasatan
12 ~ Suspek tembak peraih ikan dikenal pasti
13 ~ Lelaki cedera parah kena tembak 
14 ~ Nekad tembak tuan rumah 

Lagi senarai korang boleh lihat di SINI 
Previous Post Next Post