UMNO dan PAS sama saja kata Muhyiddin.. jadi undilah PAS!!


Dulu dia kata PAS parti ajaran Sesat.. sekarang dia kata Umno dan Pas banyak persamaan kerana asas perjuangannya tidak banyak berbeza pulakdah..

Oleh kerana Muhyiddin dah kata UMNO dan PAS sama saja, oleh itu para pengundi BN di DUN Sungai Limau bolehlah mengundi PAS pada PRK akan datang ini.. sebab tak ada bezanya..

Tapi para pengundi yang dah undi PAS pada PRU13 lalu teruskan mengundi PAS kerana PAS tidak pernah meletakkan perjuangannya sama dengan apa yang diperjuangkan UMNO/BN...
Umno dan Pas banyak persamaan kerana asas perjuangannya tidak banyak berbeza, ujar Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. 
Meski ungkapan ini kerap kali didengar dari mulut pemimpin itu, namun kali ini senarionya berbeza apabila ia diperkatakan kepada pengundi di Dun Sungai Limau yang bakal memilih Adun mereka pada 4 November depan. 
Jelas Muhyiddin, kedua-dua parti yang bertanding mempunyai perjuangan sama iaitu mendokong Islam dan berusaha membangunkan ummah dalam semua bidang untuk kemajuan bersama. 
Lantaran itu katanya, pengundi boleh memilih sesiapa sahaja dalam pilihan raya tetapi BN menawarkan pelbagai kelebihan berbanding Pas untuk kesejehteraaan rakyat, terutama di kawasan Sungai Limau. 
Beliau berkata, ada pihak yang mencadangkan agar BN tidak masuk bertanding dalam PRK Dun Sungai Limau dengan memberi laluan kepada Pas untuk menang tanpa bertanding kerana ia kawasan mereka. 
"Tetapi dengan mengambil kira kebebasan demokrasi yang diamalkan di negara ini, BN mahu menawarkan diri untuk membela nasib penduduk di sini dengan membawa pelbagai pembangunan yang sedang dinikmati oleh kawasan lain. 
"Kita mahu penduduk di kawasan ini turut mengecapi pelbagai kemajuan dan pembangunan yang dilaksanakan di kawasan lain. 
Tambahan pula Kedah kini ditadbir oleh kerajaan BN dan ini memudahkan semua urusan," katanya ketika berucap pada majlis pengumuman nama calon BN untuk PRK Dun Sungai Limau di sini. 
PRK ini diadakan berikutan kematian penyandangnya, Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak tiga minggu lalu. 
Penamaan calon diadakan pada Rabu ini manakala pengundian pada 4 November depan ~ Sinar Harian

Previous Post Next Post