Gara-gara kalah kononnya kerana difitnah, macai UMNO belasah macai UMNO..


Selama ini kita sering menyaksikan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat sering menjadi mangsa fitnah yang disebarkan oleh macai-macai UMNO baik melalui Facebook mahupun Blog-blog milik mereka..

Nampaknya budaya yang sudah sebati dengan mereka itu telah mereka gunakan untuk menyerang sesama mereka dalam Pemilihan UMNO kali ini.

Rentetan dari fitnah yang didakwa telah disebarkan olehnya seorang perwakilan Pemuda Umno Bahagian Kota Raja dipukul bekas calon kawasan itu yang kalah dalam Pemilihan...

Petugas Umno Bahagian Kota Raja dipukul 

SHAH ALAM - Tidak sampai 24 jam keputusan pemilihan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri Umno diumumkan, seorang perwakilan Pemuda Umno Bahagian Kota Raja dipukul bekas calon kawasan itu di hadapan sebuah cafe, di Kota Kemuning, di sini, malam tadi.

Beliau yang juga petugas calon Pemuda yang menang di kawasan itu mendakwa dipukul oleh dua orang abang kepada bekas calon Ketua Pemuda kawasan itu.

Menurut mangsa, individu berkenaan tidak berpuas hati kerana kekalahannya kerana mendakwa dia difitnah petugas lawannya di peringkat bahagian.

"Bila saya tanya apakah fitnah itu dan siapa saksinya, abang-abangnya tidak dapat menjawabnya lalu terus memukul saya selepas 10 minit bertikam lidah.

"Selepas itu, kedua-dua abang individu itu terus memukul saya dan menumbuk di bahagian muka, badan serta menendang saya," katanya ketika ditemui di pekarangan Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam, di sini, malam tadi.

Katanya, kejadian itu berlaku kira-kira jam 9.45 malam tadi selepas mangsa yang berusia awal 30-an itu bertengkar kerana adiknya tewas pada pemilihan semalam.

Mangsa sebelum itu menerima SMS pada jam kira-kira 7.45 malam semalam daripada abang bekas calon tersebut yang mahu bertemu mangsa di sebuah kafe di Seksyen 33, Shah Alam.

Mangsa kemudiannya dikejarkan ke sebuah hospital swasta berdekatan bagi mendapatkan rawatan selepas cedera teruk di bahagian muka dan anggota badan yang lain ~ Sinar Harian Online

Yang aku merahkan itu menunjukkan typikal macai UMNO.. kalah berhujah, kekerasan diguna..
Previous Post Next Post