Shahidan Kassim kata Israel ciplak slogan dari Malaysia?.. dia buat lawak ke ni?


Kurang pasti pulak aku samada Shahidan Kassim mengeluarkan kenyataan ini secara serius atau sekadar buat lawak..

Sebabnya sehari dua yang lalu dia dah buat lawak dengan mengeluarkan kenyataan 'Malaysia adalah antara negara terbersih dari rasuah'.. lihat di ( SINI )

Hari ini Shahidan dilaporkan telah berkata slogan 'Endless Possibilities' itu telah diciplak oleh negara haram Israel bukannya diciplak oleh Malaysia dari Israel..

Ni laporannya..

Israel ciplak slogan dari Malaysia, kata menteri 
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim berkata negara Israel menciplak slogan 'Endless Possibilities' dari Malaysia dan bukan sebaliknya. 
Katanya, Israel melancarkan slogan sama pada Mei tahun ini, manakala Malaysia menggunakan slogan tersebut sejak Januari. 
Beliau ketika menjawab satu soalan di Dewan Rakyat dengan sinis berkata, orang yang pernah belajar di sekolah rendah akan dapat membezakan antara Januari dan Mei. 
Slogan baru yang diperkenalkan untuk mengiringi slogan '1Malaysia' itu menerima kritikan meluas kerana didakwa sebagai “produk ciplak” dari kempen Mongolia dan Israel ~ Malaysiakini

Macai-macai UMNO tentu percaya dengan kata-kata Shahidan tu..

Tapi bagi rakyat yang tak buta maklumat, kenyataan Shahidan Kassim itu hanyalah satu lagi kenyataan lawak dari beliau..

Kerana menurut Shahidan Israel melancarkan slogan sama pada Mei tahun ini, manakala Malaysia menggunakan slogan tersebut sejak Januari.

Hakikatnya ialah Israel telah menggunakan slogan 'Endless Possibilities' itu sejak dari Disember 2011..Israel guna slogan pada 2011.. kemudiannya Mongolia ciplak dari Israel pada 2012 dan akhirnya Malaysia pula ciplak dari Mongolia pada tahun 2013..

Dahlah ciplak orang punya tak nak mengaku pulak.. ceh!.. sila lihat di ( SINI ) mengenai slogan 'Endless Possibilities' oleh Isrel itu...
Previous Post Next Post