Habislah Guan Eng!! PAS Pulau Pinang akan keluar Pakatan Rakyat jika tidak diberi jawatan..


Selama ni aku ingat hanya dalam UMNO saja yang ada bila tak dapata jawatan, ugut nak keluar UMNO.. rupa-rupanya dalam PAS pun ada..

PAS Pulau Pinang hari ini membantah campur tangan tidak munasabah dalam pentadbiran hal ehwal Islam dan pelantikan wakil parti sebagai Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK).

Timbalan pesuruhjaya PAS negeri Fauzi Yusof berkata, jika perkara itu berterusan, PAS akan menyemak semula kedudukannya dalam Pakatan Rakyat.

Parti itu juga bersedia menarik balik wakilnya keluar daripada kedudukan negeri atau pihak berkuasa tempatan jika enam tuntutan yang dikemukakan mereka hari ini tidak diendahkan.

Kata kawan aku Zainulfaqar, ini bukan keputusan muktamar!! oleh itu bolehlah dianggap tuntutan-tuntutan mereka ini bukanlah mewakili PAS.. tuntutan mereka sendiri bukan tuntutan PAS!!

Jadi aku boleh hentam ikut suka aku...

Orang tua-tua kata.. kalau nak ukur baju tu biarlah ukur dibadan sendiri.. dalam hal ni kita boleh kata kalau nak demand tu, tengoklah berapa kerusi yang kita menang..

Kalau banyak bolehlah nak demand, ini tidak.. menang hanya satu Kerusi dah nak demand yang bukan-bukan..

Takkanlah kerana tak dilantik sebagai JKKK pun dah nak keluar PR, berfikir tu biarlah rasional sikit.. banyak sangat ke elaun JKKK tu?

Katanya ikhlas.. nak berjuang demi Islam, tapi dengan kenyataan mereka ini, mereka mendedahkan kepada umum apa yang diperjuangkan oleh mereka selama ini.. majoriti tuntutan melibatkan Kuasa dan Wang Ringgit..

Kalau aku kata gila kuasa nanti ada pulak yang marah.. tapi dari tuntutan mereka jelas mereka memang gila kuasa..

- Memberi kuasa penuh tanpa sebarang campur tangan yang tidak wajar kepada YDP MAINPP sekarang (YB Datuk Mohd Salleh Man) untuk mengemukakan makluman keputusan cadangan lantikan Ahli-ahli Majlis MAINPP serta mana-mana portfolio @ Lembaga Pengarah dalam mana-mana agensi atau anak syarikat di bawah Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang.

- Menambah bilangan Ahli Majlis MPPP & MPSP untuk kuota PAS P.Pinang dari 2 orang setiap PBT kepada 4 orang setiap PBT. Ini adalah manifestasi dari pandangan ahli peringkat akar umbi dalam mesyuarat-mesyuarat agung yang telah dijalankan sebelum ini. Perlantikan Ahli Majlis MPPP & MPSP untuk kuota PAS ini hendaklah dilantik dengan cadangan & persetujuan PAS P.Pinang.

- Memberi kuasa penuh kepada PAS P.Pinang untuk memilih & melantik JKKK di kawasan Dun/Parlimen yang ditandingi PAS (6 Dun, 2 Parlimen).

- Memperuntukkan kuota mewakili PAS bagi lantikan Ahli Lembaga Pengarah dalam anak-anak syarikat milik/berkaitan kerajaan negeri (GLC).

Ni laporan penuh dari The Malaysian Insider...

Penang PAS has flexed its muscles, sending a message to the state Pakatan Rakyat (PR) leadership that it wants equal standing with its colleagues from the DAP and PKR. 
If not, the party will walk. The party, which has one state seat in Penang, said its deputy state commissioner Muhammad Fauzi Yusoff wants to be consulted on policy-making by the state government before final decisions are made, among other things. 
"We are not going to let the party be viewed as a puppet in Penang. 
"Penang PAS, with all due respect, will withdraw and resign from state positions and appointments offered if the state government and the state PR Council do not take our demands seriously. 
"We will also review our position in the state PR if PAS is no longer needed in the state government to safeguard our principles and the dignity of our struggles," he told a press conference in Seberang Jaya today that was attended by several state party leaders. 
He said even though the party has one seat in Permatang Pasir, it did not mean its voice, contribution, service and professionalism in Penang can be disregarded. 
The party is demanding that all political appointments in the state government that are set aside for PAS must be made only after consulting and getting consent from the party. 
Otherwise, Fauzi said, Penang PAS will consider the action as sidelining the party, and will not acknowledge the appointments and will even take action against the individuals involved. 
He said the party wanted its state commissioner and sole assemblyman Datuk Mohd Salleh Man, who is also state religious council head, to have full power over the appointments of council members and board of directors in agencies and subsidiaries under the Penang Islamic Council (MAIPP), without any interference from the state exco
He alleged that there was unnecessary interference from the exco on appointments for the coming term, and it was against the ethics and spirit of PR. 
"We fear that such interference will cause power overlapping, which will disrupt MAIPP's administration and appointments made by the Yang di-Pertuan Agong," Fauzi said, declining to say if he was referring to Datuk Abdul Malik Abul Kassin of PKR, who is state religious affairs, domestic trade and consumerism committee chairman. 
Penang PAS is also demanding a quota be set for its members to be appointed as directors on the boards of state government-linked companies. 
Presently no PAS member holds such a position. The party also wants control over the appointments of Village Security and Development Committees (JKKK) members in the six state and two parliamentary constituencies contested by PAS. 
"We were made to understand that appointments had been made directly without consulting us nor getting our consent when the constituencies are PAS seats. That is against the PR ethics. It is most regrettable. Logically, the mandate should be ours. 
"We also want the number of Penang and Seberang Prai municipal councillors from PAS to be increased from two to four for each council, and they must be individuals recommended and approved by the party," he said, adding that the demands are being made following a state party meeting last Thursday chaired by Mohd Salleh. 
Fauzi said the demands were not unreasonable because improvements should be made in the PR administration. 
"Last term, PR was just learning how to administer the state but now we want to see improvements," he said. 
He said the demands were in line with the spirit of mutual understanding and cooperation in PR and the CAT (competency, accountability, transparency) principles championed by the DAP-led state government, as well as the need to provide checks and balances to the administration. 
Although he would not admit that the party has been sidelined by its more dominant partners, he said PAS needed to be firm in its struggles and direction for the sake of its grassroots. 
On why Mohd Salleh was not declaring the demands himself as state party leader and whether he had taken up the matter with his counterparts from the DAP and PKR, Fauzi said they were the "back-up". 
"We have sent several letters to the chief minister's office and to the relevant exco and PR leaders here before and after the 13th general election about these issues but we never got any response. 
"It could be that they are busy with state matters. That is why we are having this press conference to make our demands known," he said. 
He also added that the party does not fear any backlash from its PR colleagues over its demands. 
"There should be no problem with what we are saying. We are not making accusations against the state," he said.

Malik Kassim... Hang jawabla apa depa tuduh tu...

Depa dah lupa ka kisah di Sungai Acheh?.

Jangan lupa baca juga apa kutukan penyokong PAS terhadap mereka-mereka ini di SINI
Previous Post Next Post