Petugas PAS tumbuk Petugas BN hingga terpaksa dikejar ke Hospital?.. Biar betoi..


Dalam kepanasan hari mengundi di DUN Sungai Limau hari ini.. Blog-blog Pro UMNO menyebarkan gambar di atas serta cerita kononnya seorang petugas BN dipukul oleh petugas PAS di Sedaka..

Entah betul entahkan tidak.. tapi biasanya macai-macai ni tak kisah untuk menabur fitnah asalkan mereka boleh memburuk-burukkan parti lawan, dalam hal ini PAS.

Bagaimanapun, Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar ketika ditanya berkata beliau tidak mendengarnya.

"Gaduh dalam pemilihan Umno lagi teruk," katanya kepada pemberita.

Mukhriz pula berkata insiden ini telah menjejaskan mood pengundi untuk keluar mengundi.. kononnyalah..

Bagaimanapun apa yang Mukhriz katakan itu jelas hanyalah auta semata-mata kerana pada waktu kejadian dilaporkan berlaku sekitar jam 10.00 pagi itu peratus yang keluar mengundi  ialah 3,927 orang (14.43 peratus) .

Dan sehingga jam 11 pagi seramai 12,166 dari 27,222 pengundi (44.07 peratus) telah menunaikan tanggungjawab mereka, menurut Bernama yang memetik kenyataan jurucakap SPR.

Dan ternyata insiden yang telah disahkan oleh Ketua polis Kedah  itu tidak mempengaruhi mood pengundi sama sekali..

YAN - Pengerusi Badan Perhubungan BN Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir kesal apabila menerima laporan seorang petugas BN dicederakan oleh ahli Pas dalam insiden yang tidak diduga pagi tadi.

Katanya, walaupun pada awal hari, pengundian berjalan lancar namun insiden malang itu sedikit sebanyak telah mencemari dan menjejaskan 'mood' pengundi untuk melaksanakan tanggungjawab mereka.

"Petugas wanita BN telah ditumbuk ahli Pas pagi tadi dan perkara itu tidak sepatutnya berlaku sedang berkempen pun berakhir dengan aman tanpa kacau bilau.

"Kita akan pastikan kes ini dapat perhatian pihak berkuasa supaya tidak jejaskan mood rakyat untuk keluar mengundi," katanya kepada pemberita ketika mengadakan lawatan ke pusat mengundi Sekolah Kebangsaan Bukit Besar, di sini, pagi tadi ~ Sinar Harian

Dulu rasanya pernah jadi kes macam ni.. Petugas PAS juga yang dikatakan jahat membelasah Petugas BN semasa PRK Bukit Gantang.. tapi hingga kesudah tak adapun petugas PAS ditangkap Polis kerana insiden tu..

Berdasarkan gambar di atas, yang didakwa dipukul itu ialah Wanita yang bertugas untuk BN..malah macai-macai UMNO mendakwa kononnya..

Wanita UMNO ditumbuk dimuka oleh penyokong tegar Pas. Provokasi melampau yang ditunjukkan oleh pemuda menampakkan pas bakal kecundang pada hari ini.

Situasi terkini menyatakan ramai lagi pemuda pas dari luar yang akan mencetuskan pergaduhan untuk menakutkan pengundi untuk keluar mengundi.

Kejadian wanita UMNO ini dipukul adalah di kawasan peti Undi Ulu Sedaka. Mangsa yang cedera telah dibawa ke hospital Yan untuk rawatan selanjutnya.

Sama saja laporan macai tu dengan apa yang Mukhriz kata kat atas tu..

Kebanyakkan Blog macai-macai UMNO hanya menyiarkan gambar di atas yang menunjukkan Wanita BN itu sedang terlentang di dalam Ambulance tapi tidak siarkan gambar di bawah ini..

Ini gambar Wanita BN yang dikatakan dibelasah oleh Pemuda PAS itu hingga terpaksa dihantar ke Hospital.. korang tengoklah betapa parahnya dia kena belasah..


Kesian kat dia... kah.. kah.. kah.. dimana cederanya?
Previous Post Next Post