Shahidan Kassim Jejaka Idaman Malaya?.. Nak muntah aku dengar..


Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, beliau sedih apabila wujudnya pengundi yang tidak dapat dikesan dalam pilihan raya kecil Sungai Limau pada Isnin lalu.

Shahidan yang mengetuai jentera pilihan raya BN Perlis berkata, beliau antara mengesan perkara itu di daerah mengundi Bukit Besar tetapi tiada apa dapat dilakukan kerana ia tidak dibantah semasa daftar pemilih dipamerkan.

"Dulu pembangkang sebut pengundi hantu. Kami tak tahu apa dia sebut pengundi hantu. Rupanya perangai orang nak buat jahat ini, (dia) pergi menyamun, (kemudian) kata: 'Hah, kau menyamun!'

"Macam cerita P Ramlee, dia menyamun, lepas itu dia kejar penyamun sekali," kata Shahidan yang menjaga empat daerah mengundi dalam pilihan raya yang menyaksikan BN tewas itu.

Sementara itu, bekas menteri besar Perlis itu juga menegur langkah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang didakwanya meletakkan pondok pembangkang terlalu hampir dengan BN sehingga berlakunya insiden keganasan.

"Beberapa kali berlaku bertumbuk sebab kes ni. Bila berlaku percakapan, kepanasan, dia nak bertumbuklah," katanya.

Shahidan berkata, alasan musim pilihan raya juga tidak boleh dijadikan alasan untuk membiarkan perkara itu.

"Tak boleh kata, ini pilihan raya, polis tak boleh kawal, SPR tak boleh kawal. Kena kawal supaya tak bergaduh," katanya.

Beliau juga mengkritik sikap penyokong pembangkang yang didakwanya mengambil pendekatan maki hamun dan carut marut kepada musuh politik mereka, termasuk dirinya sendiri.

"Ada makcik tua-tua macam mak saya, nak cabar saya. Saya tanya, awat makcik, nak cabar saya Saya ini kuat, jejaka idaman Malaya. Jangan cari pasal dengan saya.

"Tetapi dia dilatih macam itu, membenci," keluh Shahidan lagi ~ Malaysiakini

..... Aku rasalah Makcik yang jadi Petugas PAS masa PRK Sungai Limau hari tu tentu muntah hijau bila dengar si Shahidan ni mengaku dialah 'Jejaka idaman Malaya'..
Previous Post Next Post