Gagal tangkis serangan 'Kangkung', Pemuda UMNO keluarkan amaran..


Ini adalah lumrah bagi sesiapa sahaja yang pernah bertengkar dengan mana-mana macai, gagal menangkis hujah macam-macamlah keluar dari mulut macai tu..

Gagal nak pertahan hujah, peribadi lawannya akan diserang.. siapa tak percaya sila cuba sendiri.. ha..ha..ha.. risiko tanggung sendiri.

Dalam hal ini seorang Blogger UMNO yang suatu masa dulu mengetuai UMB Pulau Pinang (sekarang akupun tak tahu siapa ketua UMB Pulau Pinang ni) dan hebat dalam kerja-kerja membodek yang memberikan keuntungan buatnya menurut seorang sahabat X-UMB, telah menyuarakan kemarahannya.

Ini dipercayai dilakukannya kerana ketiadaan idea untuk menangkis serangan terhadap Najib berikutan ucapannya yang meminta rakyat berterima kasih kepada Kerajaan BN kerana kangkung yang telah turun harganya.. videonya sila lihat di SINI

Hakikatnya apa yang diucapkan oleh Najib itu iaitu kangkung turun harga adalah satu pembohongan yang nyata, keratan akhbar di SINI membuktikannya..

Mengulas mengenai satu flashmob yang diadakan oleh ADUN Machang Bubuk, Lee Khai Loon beliau menyifatkan Cina Pakatan pembangkang semakin melampau dan kurang ajar..

“Ini yang dilakukan oleh PKR di Machang Bubuk, Pulau Pinang yang menghina DS Najib Razak, perdana menteri Malaysia secara terbuka dengan menyumbat kangkung ke mulut replika perdana menteri!” 

Dr Novandri berkata, langkah itu menggambarkan “kerendahan moral mencerminkan bangsa yang seperti tidak berpelajaran, malah berkelakuan seperti kanak-kanak”

Dan beliau turut memberikan amaran “Nampaknya, pakatan pembangkang sengaja mahu menguji kesabaran penyokong-penyokong BN. And it's not funny anymore lapor Malaysiakini

Manakala The Malaysian Insider pula melaporkan Ketua Pemuda UMNO Terengganu pula menifatkan tindakan Khai Loon itu sebagai biadap dan kurang ajar..

Katanya dalam satu kenyataan "Pergerakan Pemuda Umno negeri ingin memberi amaran agar tidak lagi melakukan penghinaan kepada pemimpin negara atau mereka perlu berdepan dengan Pemuda Umno jika masih berdegil," 

Mohd Johari Abu Bakar berkata, Pemuda sanggup berdepan dengan sesiapa sahaja untuk mempertahankan pemimpin negara daripada dihina dan dikotak-katikkan. 

"Tindakan ini hanya dilihat sebagai tindakan untuk meraih populariti murahan tatkala isu kenaikan harga barang menjadi topik hangat didalam negara kita," kata beliau

Khai Lonn sumbat kangkung dalam mulut Najib dianggap biadap dan kurang ajar..cuba bandingkan tindakan Kai Loon dengan macai-macai di bawah... 

Yang mana satu lebih biadap dan kurang ajar?.. Sumbat kangkung kemulut replika pemimpin atau kencing seperti anjing kepada gambar pemimpin?

Tinggikah moral macai-macai yang kencing kegambar pemimpin di atas?
Previous Post Next Post