'Menteri Tin Kosong' nak tunjuk hero lah pulak.. dia bidas Obama..


Depan Obama semuanya tunduk membisu, belakang Obama dia nak tunjuk hero pulak Menteri Tin Kosong ni..

Gelaran 'Menteri Tin Kosong' ni bukannya aku yang bagi tapi Blogger-blogger otai pro UMNO yang label Zahid Hamidi..

Sebabnya menurut mereka, Zahid ni bercakap macam hebat sangat.. tapi perlaksanaannya tak ada, antaranya ialah kononnya nak dedah siapa dalang tragedi Lahad Datu tu..

Dan juga nak ambil tindakan terhadap Mat Sabu yang dia tuduh mengamalkan 'Syiah' tu.. tapi sampai sekarang terbukti dia hanya bercakap tanpa sebarang fakta..

Bak kata orang.. 'His mouth faster then his brain.....'

Laporan berkaitan..

Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini menyelar Presiden Amerika Syarikat Barack Obama yang menyifatkan Malaysia tidak berlaku adil dalam konteks agama kepada semua kaum. 
Menteri Dalam Negeri itu berkata peluang yang adil dan saksama diberikan kepada semua agama dan semua penganut agama sememangnya tidak menghadapi apa-apa kekangan mengamalkan agama di negara ini. 
"Kita berikan peluang yang sama‎ kepada bukan Islam dan kerajaan Malaysia berlaku adil kepada semua agama. 
"Saya tidak fikir ada halangan untuk mengamalkan agama di sini. Berat sebelah dalam agama perlu dijauhi kerana kita perlu menghormati agama lain supaya agama lain menghormati agama kita,” katanya pada satu sidang media selepas merasmikan Bengkel Keadilan Jenayah Penyeludupan Manusia kali ke-4 Asean di Kuala Lumpur hari ini. 
Semalam, Obama berkata, Malaysia perlu memastikan masyarakat bukan Islam di negara ini mendapat peluang yang sama seperti majoriti penduduk beragama Islam jika negara ini mahu terus makmur. 
Katanya, masyarakat bukan Islam di Malaysia pada masa ini berdepan permusuhan, dan ada yang rasa tertindas lapor The Malaysian Insider

Previous Post Next Post