Ibrahim Ali nak tumpang populariti Dyana Sofya ke ni?


Untuk menimbulkan perasaan benci pengundi seterusnya menolak calon DAP, Ibrahim Ali sarankan agar GERAKAN gunakan gambar di atas ni..

Kononnya kata dia pengundi pasti akan menolak Dyana Sofya sebab bergambar dengan dia..

Apa dia ingat orang sekarang bodoh sangat ke nak percaya dengan gambar itu yang diterjemahkannya sebagai calon DAP sokong PERKASA?

Presiden NGO pendesak Melayu PERKASA Datuk Ibrahim Ali mengalu-alukan Gerakan supaya menggunakan gambar beliau bersama calon DAP Teluk Intan Dyana Sofya Mohd Daud sebagai kempen menolak calon parti itu. 
Ibrahim berkata strategi yang sama dilakukan oleh PKR dan DAP dalam pilihan raya kecil DUN Kajang dengan tersebarnya sepanduk gambar pemimpin NGO itu bersama calon BN/MCA. 
"Tujuannya (mencetuskan) provokasi bagi pengundi Cina (supaya) marah MCA/BN kerana bersama PERKASA. Kononnya PERKASA rasis dan anti-Cina. 
"Macamlah DAP tidak rasis. Bila gambar Dyana, calon DAP bergambar dengan saya bersama ibunya Yammy, gambar ini benar. 
"Logiknya pengundi Cina marah dan tidak akan undi calon DAP, kerana DAP ada hubungan dengan PERKASA," katanya dalam kiriman SMS kepada Malaysiakini pagi ini...


Apalah cetek sangat pemikiran Raja Katak ni.. Dyana bergambar bersamanya pun nak ditafsirkan sebagai DAP sokong PERKASA..

Pasal sepanduk tu.. dah jelas ianya kerana agenda politik MCA terpaksa mengundang penceramah dari PERKASA..

Gambar kat atas ni pulak apa kena mengena dengan politik?.. yang pasti kalau GERAKAN terima pakai cadangan Ibrahim Ali tu..  popular semulalah dia..

Previous Post Next Post