Gagal bertemu Guan Eng, Calon Bebas Bukit Gelugor stunt atas kereta Guan Eng.. (Video Inside)


Kononnya menurut pembantu Calon Bebas Bukit Gelugor, Abu Backer telah dilanggar oleh kenderaan rasmi Ketua Menteri Pulau Pinang..

Tapi sebenarnya menurut beberapa saksi dan sahabat yang merakamkan gambar-gambar ini bukannya Kenderaan Guan Eng yang melanggarnya tapi dia sendiri yang merempuh kereta Guan Eng..

Dah rempuh lepas tu terguling-guling atas jalan... puncanya hanya kerana Guan Eng tak hingin nak jumpa dia...

Kah...kah...kahh... macam budak-budak la pulak..

Bagaimanapun perlu diakui ini adalah satu taktik yang bagus untuk menarik perhatian media...

Calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Bukit Gelugor Abu Backer Sidek Mohamad Zan membuat kecoh di hadapan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang hari ini hanya untuk berjumpa Ketua Menteri Lim Guan Eng.  
Beliau yang menunggu di hadapan DUN sejak jam 12:30 tengah hari bertindak nekad menahan Lim yang mahu beredar dengan kereta kira-kira jam 2 petang.  
Selepas 10 minit Backer yang dihalang oleh sekumpulan pengawal keselamatan DUN kemudiannya 'melanggar' kereta Mercedes Lim dan terus terbaring di atas jalan raya. 

Hal ini menyebabkan kesesakan di Lebuh Light, di hadapan DUN. Lim, pemandu dan pembantu peribadi beliau terus beredar tanpa turun dari kereta itu.  
Abu Backer kemudian mendakwa dilanggar dan mengadu sakit di bahagian rusuk kanannya.  
Ambulans tiba pada jam 2.30 petang membawa beliau ke Hospital Pulau Pinang.  
Pembantu beliau memberitahu Malaysiakini beliau akan membuat laporan polis berkenaan perkara ini.

Sebelum ini Abu Backer mendakwa Guan Eng enggan bertemu beliau walaupun beliau mencuba setiap hari sejak minggu lalu.  
Beliau turut meluahkan perasaan tidak puas hati kerana lawan beliau calon DAP Ramkarpal Singh dapat masuk ke DUN sedangkan beliau hanya dibenarkan berjumpa dengan pegawai DUN.  
"Tidak adil. Saya tak puas hati. Kenapa Ram boleh masuk dan saya tak? "DAP kata mereka kerajaan berkebajikan. Saya calon. Kenapa susah sangat nak berjumpa ketua nenteri saya?" kata beliau sebelum menahan kereta Lim lapor Malaysiakini

Ni gambar-gambar dari Facebook Khairul Nadzmi yang merupakan Pegawai Khas kepada YB Norlela Ariffin ADUN Penanti..Ni video kejadian dari Malaysiakini...

   

Video dari SInar Harian ni nampak clear bila dia rempuh kereta Guan Eng tu..Gilo apo dio nih?... Orang Penang kata.. "Akai semua tu...."

Previous Post Next Post