Najib naikkan gaji Ahli Parlimen dan Senator...


Apa yang Najib lakukan ini samalah dengan kebiasaan yang dilakukannya terhadap macai-macai yang ada tu..

Tak dibagi makan secukupnya, riuh rendah Najib dibelasah mereka.. tapi bila dah dibagi makan secukupnya oleh Najib maka diamlah mereka..

Dalam hal ini pulak, naikkan harga minyak 20 sen.. majoriti rakyat marah, habis Twitter dan Facebook Najib dijadikan sasaran untuk meluahkan kemarahan..

Ahli-ahli Parlimen dan Senator mana nak rasa kenaikkan harga minyak tu sebab minyak mereka rakyat yang tanggung,,

Nak mengelakkan Ahli Parlimen pula menyuarakan kemarahan rakyat, naikkan gaji Ahli Parlimen dan juga Senator..

Kenaikkannya sudah tentulah bukannya 20 sen atau 20 atau 30 ringgit.. sudah tentu beratus-ratus ringgit,,

Oleh kerana sudah merasakan terhutang budi kepada Najib maka semua Ahli Parlimen buat bodoh saja kemarahan rakyat itu..

Nak bangkitkan isu harga minyak naik dan implikasinya terhadap pendapatan rakyat nanti Najib batalkan pulak nak naikkan gaji tu.. baik diam saja..

Jadi tinggallah kita di bawah ni terkebil-kebil..

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim mengesahkan tiada tentangan yang diterima ahli Parlimen pembangkang, termasuk ketuanya, terhadap rancangan Putrajaya menaikkan gaji ahli Dewan Rakyat dan Dewan Negara.

Beliau berkata, pihaknya mengucapkan terima kasih kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana persetujuannya yang membolehkan pelaksanaan kenaikan gaji ahli Parlimen.

"Saya ucap terima kasih kepada ahli Parlimen pembangkang dan ketua pembangkang, terhadap persetujuan perubahan gaji.

"Kita akan menunggu pengumuman daripada perdana menteri kelak," katanya di Dewan Rakyat hari ini.

Beliau berkata ‎kepada The Malaysian Insider membidas laporan sebuah portal yang menggambarkan dirinya mengugut pemimpin PR.

Ia merujuk kepada kenyataan sekiranya ada bantahan daripada pemimpin pembangkang itu maka kenaikan gaji itu harus dilupakan.

"Saya tidak maksudkan begitu ...‎ yang kita mahukan sekarang ini adalah gaji ahli Parlimen dinaikkan maka kita mahu ia dilaksanakan.

"Sekiranya ada tentangan, maka tidak adalah kenaikan gaji ahli Parlimen," katanya.

Terdahulu pada sidang medianya di Parlimen, Shahidan berkata kenaikan gaji itu tidak termasuk gaji perdana menteri dan menteri.

Bagaimanapun beliau tidak mendedahkan berapakah jumlah kenaikan, tetapi berkata pembangkang meminta ‎peruntukkan tambahan elaun pejabat dan pembantu penyelidik.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mencadangkan kajian semula elaun sedia ada bagi ahli Parlimen ketika membentangkan Bajet 2012.

Bagaimanapun, kenaikan yang memperuntukkan sebanyak RM30 juta dari belanjawan itu ditolak pembangkang lapor The Malaysian Insider
Previous Post Next Post