UMNO terkilan pesta arak dibenarkan?


Kata Noh Omar UMNO Selangor sangat kesal dan terkilan dengan MBSA yang meluluskan pemasangan papan iklan pesta arak di Selangor.

Katanya "Waktu kerajaan Barisan Nasional (BN) memerintah dulu, iklan-iklan seperti ini tidak dibenarkan, sekarang ini iklan-iklan ini dilihat berdiri megah di sekitar Shah Alam.

Memang sepatutnya beliau terkilan dan merasa kesal yang amat sangat dengan iklan itu kerana UMNO adalah sebuah parti yang memperjuangkan Bangsa Melayu dan Agama Islam di Malaysia.

Sebarang perkara yang boleh menyebabkan Melayu yang berugama Islam sewajarnya ditentang keras oleh UMNO baik diperingkat pimpinan mahupun akar umbi..

MBSA pun sepatutnya lebih prihatin dalam mencari sumber kewangan, sensitiflah sikit dengan kehendak masyarakat..

Takkanlah benda macam nipun tak boleh nak fikir??

Umno Selangor melahirkan rasa kesal dan terkilan terhadap Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) yang meluluskan permohonan pemasangan papan iklan pesta arak 'Oktoberfest'.

Pengerusinya, Datuk Seri Noh Omar berkata, tindakan memasang iklan pesta arak itu di beberapa lokasi sekitar daerah Shah Alam itu dilihat tidak bersesuaian dengan persekitaran setempat.

"Waktu kerajaan Barisan Nasional (BN) memerintah dulu, iklan-iklan seperti ini tidak dibenarkan, sekarang ini iklan-iklan ini dilihat berdiri megah di sekitar Shah Alam.

"Bagaimana perkara ini boleh dibenarkan...Menteri Besar Selangor yang baharu Mohamed Azmin (Ali) sepatutnya peka dengan apa yag berlaku depan mata, jangan asyik nak cari kesalahan menteri besar (Selangor) sebelum ini sahaja," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis Korban Perdana 2014 peringkat Parlimen Tanjong Karang di sini, hari ini.

Beliau berkata, Azmin perlu mengambil langkah segera bagi membendung perkara itu supaya bandaraya Shah Alam tidak lagi dicemari dengan pelbagai iklan arak.

'Oktoberfest' atau festival arak yang dianjurkan syarikat Carlsberg Malaysia itu telah bermula sejak 24 Sept lepas, di beberapa lokasi termasuk di Saujana Hotel Subang dan Berjaya Time Square Hotel.

Kemuncak pesta tersebut pula akan diadakan pada 10 hingga 12 Okt ini di pusat membeli-belah One Utama, Petaling Jaya lapor Sinar Harian

Mungkin benarlah tak ada iklan papan tanda pesta arak dari Carlsberg tu.. tapi UMNO cuma merasmikan pembukaan kilangnya saja..


Yang menghairankan ialah tidak pernah pula kedengaran ada pemimpin parti yang memperjuangkan Bangsa Melayu dan Agama Islam itu kesal dengan tindakan pemimpin mereka merasmikan syarikat arak itu di Selangor pada tahun 1972..

Kenapa tak terkilan dengan perasmian kilang arak oleh pemimpin UMNO sendiri?


 
Previous Post Next Post