#KitaLawan: Hishamuddin Rais diculik untuk ditangkap?


SOP apa Polis guna ni?.. tangkap tapi nampak macam culik pulak.. enam orang kepung dan tangkap kemudian tutup mulut Hishamuddin dan sumbat dalam kereta lepas tu pecut..

Hisham cerita... he was in a cab. He was followed by a car and some motorbikes. When he got off the taxi, 6 men grabbed him.

One of them dragged him by his chest, covered Hisham's mouth to stop him from shouting. They threw Hisham into another car and took him to Dang wangi.

SOP baru kot?.. culik lepas tu bawa ke Balai, cara menangkap tu nampak macam Hishamuddin ni penjenayah berbahaya, tapi sampai di Balai lain pulak jadinya..

Dibiar melepak dalam Balai saja...


Ni laporan berkaitan..

Kekecohan terjadi malam ini apabila seorang lelaki, yang menurut saksi kelihatan seperti aktivis Hishamuddin Rais, ditolak masuk ke dalam sebuah kereta Honda Accord berwarna perak ketika dia sedang berjalan menuju lokasi ceramah perdana anti cukai barangan dan perkhidmatan (GST) dekat Dataran Merdeka malam ini.


Dalam kejadian jam 9.40 malam itu, aktivis Bersih 2.0 Mandeep Singh berkata beliau nampak Hishamuddin ditangkap empat lelaki memakai pakaian biasa dan ditolak ke dalam kenderaan itu yang kemudian berlalu pergi dengan laju.

Insiden itu berlaku di persimpangan jalan di Jalan Raja Laut, bertentangan bangunan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur City Hall, dekat Dataran Merdeka di tengah bandaraya.

"Dia menghubungi saya tiga minit sebelum insiden itu ketika dia dalam perjalanan ke sini.

"Saya nampak dia berdiri di lampu isyarat apabila ia terjadi.

"Kami sudah hubungi pengerusi Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah dan dia kini dalam perjalanan ke balai polis Dang Wangi," kata Mandeep.

Mereka yang berhampiran dan melihat kejadian itu mula menjerit dan mengejar kereta itu tetapi gagal menahannya.

Bagaimanapun, menurut satu kenyataan ringkas yang dikeluarkan Komunikasi PKR sebentar tadi, beliau ditangkap oleh polis.

"Hishamuddin ditangkap polis di tapak #KitaLawan di Dataran Merdeka. Beliau kini di IPD Dang Wangi," kata PKR lapor The Malaysian Insider


Previous Post Next Post