Hanya vampires takutkan salib kata Wardina


Artissorang ni tak faham ka macai kata tengok lambang salib tu kewujudan salib di kawasan majoriti Melayu Islam itu mencabar agama Islam dan boleh menjejaskan akidah anak muda?

Katanya "Dalam era materialisme orang yang memiliki kepercayaan yang ikhlas memberi inspirasi kepada saya. Pengabdian, keikhlasan dan ikatan kepada Tuhan ialah satu pengalaman yang mengharukan dan memberi kesedaran kepada mereka yang memiliki iman sahaja.

"Kepada orang Islam, bertindaklah seperti orang Islam. Hanya vampires takutkan salib. Sampaikan salam saya kepada Pastor dan sampaikan permohonan maaf saya kepada penganut Kristian Taman Medan.

"Kenapa entri ini penting, kerana saya tahu bagaimana rasanya menjadi minoriti. Bagaimana terlukanya apabila dibuli kerana kepercayaan anda dan amat bermakna bila penganut bukan Islam tampil menyatakan solidariti.

"Apabila penduduk bukan Islam tampil menyokong kami di Australia, saya amat bersyukur dan berterima kasih, ia amat bermakna. Saya harap kita boleh menyatakan solidariti terhadap penganut Kristian meskipun segelintir daripada kita melayan mereka dengan teruk," kata selebriti itu yang kini menyambung pengajiannya di Australia.

Fuh!! nasib baik dia ada di Australia.. kalau tak esok penuhlah depan rumah dia dengan macai yang datang demo..

Laporan berkaitan..

"Saya harap salib itu akan kekal di situ. #‪letthecrossstay‬. Tolong jangan turunkannya," tulis selebriti Wardina Safiyyah mengulas kejadian kontroversi di sebuah gereja di Taman Medan kelmarin.  
Kata Wardina, sejak berabad lalu umat Islam dan Kristian boleh hidup dengan aman. Justeru, katanya, kejadian penganut Kristian "dibuli" oleh Muslim sangat dikesali.  
"Pada zaman kebendaan, seseorang yang memiliki keyakinan ikhlas memberi inspirasi kepada saya. Pengabdian, kejujuran dan hubungan kepada Tuhan adalah pengalaman yang memberi kesedaran yang hanya difahami oleh seseorang yang beriman.  
"Kepada umat Islam, bertindaklah seperti orang Islam. Hanya hantu yang takutkan salib," katanya.

Komen Wardina itu merujuk kepada tunjuk perasaan sekumpulan orang Melayu membantah lambang salib pada bangunan gereja di Taman Medan. 
 
Seorang daripada mereka dikenal pasti adalah calon BN dalam pilihan raya umum lalu, manakala seorang lagi ialah abang kepada Ketua Polis Negara. Kata Wardina, dia faham bagaimana perasaan menjadi kumpulan minoriti dan dibuli kerana kepercayaan seseorang itu.  
"Apabila seorang bukan Islam di Australia memberi sokongan kepada Muslim, ia sangat bermakna.

"Saya harap kita juga memberi sokongan kepada penganut Kristian apabila sesetengah kita melayan mereka dengan kasar. 
 
"Salib adalah lambang mereka. Biarkan ia di situ. Jangan ganggu mereka," katanya lapor Malaysiakini

Tengok salib takut tergugat akidah... masuk kasino tak apa lah pulak mamat sorang tu..


Previous Post Next Post