Calon tolak hudud Zalim.. bagaimana pula yang dah jadi Ahli Parlimen tapi tolak perlaksanaan hudud ini Ustaz Kazim?


Kazim Elias berkata,Pengundi perlu berhati-hati dengan bakal ahli Parlimen Permatang Pauh yang menolak pelaksanaan hudud, ini kerana berdasarkan hukum Al-Quran, mereka yang menolak pelaksanaan hudud sebenarnya cenderung bersikap zalim.

"Undang-undang hudud memerlukan banyak benda termasuklah kekuatan.

"Kekuatan apa? Kekuatan perpaduan.

"Kalau dibawa di Parlimen, dia (hudud) memerlukan kekuatan tetapi kalau ahli Parlimen tak menyokong hudud walau dia Melayu sekali pun macam mana undang-undang itu hendak menang? 

"Sebab itu di Parlimen Permatang Pauh ini sekali pun - ini Parlimen - dia kena tengok ahli Parlimen itu boleh angkat tangan sokong hudud atau tidak.

"Kalau terang-terang dia kata kami tak sokong, maknanya dia dah menolak hudud.

"Berhati-hati tuan-tuan sebab Allah kata dalam Al-Quran (membaca sepotong ayat Al-Quran), orang yang menolak hudud ini adalah zalim.

"Allah kata dia akan cenderung kepada orang yang zalim," katanya sewaktu berucap dalam program Ceramah Perdana di Sekolah Menegah Kebangsaan Permatang Pasir, Permatang Pauh malam tadi. 

Kazim dalam ceramah sama turut menyindir secara halus perbezaan pendapat dalam Pakatan Rakyat (PR) tentang pelaksanaan hudud.

"Dulu depa kata Umno tak sokong.

"La ni Umno angkat tangan Umno juga yang sokong.

"Nak kata apa? Orang yang depa kutuk dulu pula sokong sedangkan yang geng sendiri pula tak sokong," katanya tanpa merujuk secara langsung kepada DAP, PKR atau PAS dalam ucapannya.. sepenuhnya bacalah di SINI


.. Setahu akulah yang menyokong RUU Hudud itu hanyalah UMNO Kelantan.. bukannya UMNO seluruh Malaysia.. UMNO Permatang Pauh pulak tak pernah aku dengar menyatakan sokongan terhadap perlaksanaan hukum hudud tu..

Jadi bagaimana pula si penyebar hadis palsu menurut Dr. Maza ni boleh kata UMNO sokong hudud?

Jika calon Ahli Parlimen menolak untuk menyokong hukum hudud itu dikatakan sebagai zalim.. yang dah jadi Ahli Parlimen dan Perdana Menteri ni.. bagaimana pulak Kazim?

Previous Post Next Post