Najib muncul menyelamatkan ADUN Lenggeng dari diisytihar muflis..


Kalau kita lihat jumlah undi dan majoriti yang ADUN Lenggeng ni menang semasa PRU13 yang lalu, masih boleh dianggap sebagai kawasan selamat mana-mana calon dari BN yang menggantikannya jika berlaku PRK..

PRU13 yang lalu Datuk Ishak Ismail telah memperolehi 7,170 undi mengalahkan Calon PAS/PR dengan majoriti 2,058 undi..

Majoriti 2,058 dari 13,347 pengundi yang keluar mengundi pada hari itu.. lebih kurang 15%.. banyak tu..

Tapi mungkin kerana Najib menyedari ada yang tak kena dengan UMNO dan sokongan rakyat kepadanya dalam PRK Rompin dan PRK Permatang Pauh.. Najib terpaksa menyelamatkan ADUN UMNO yang akan diistiharkan muflis jika rayuannya ditolak ini..

Laporan berkaitan..

PETALING JAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, meminta supaya kes muflis membabitkan Ahli Dewan Undangan (ADUN) Lenggeng, Datuk Ishak Ismail diselesaikan diluar mahkamah. 
Arahan itu disampaikan dalam surat yang ditanda tangan Pengarah Bahagian Perancangan dan Strategik, Jabatan Perdana Menteri, Datuk Sahlan Ismail. 
“Adalah dimaklumkan bahawa kes ini telah dibawa kepada pengetahuan Y.A.B Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia. 
“Oleh yang demikian, saya telah diarahkan Y.A.B Perdana Menteri supaya Y.B Datuk dapat menyelesaikan segera perkara ini secara aman di luar mahkamah dengan kadar segera”, katanya dalam surat yang bertarikh 13 Mei 2015. 
Ishak, 64, yang mewakili Barisan Nasional (BN) sebelum ini telah diisytihar muflis oleh Mahkamah Tinggi Seremban, Mac lalu. 
Mengulas mengenai pengisytiharan itu, beliau memaklumkan akan mengemukakan rayuan di mahkamah yang sama pada Khamis lapor Free Malaysia Today
Previous Post Next Post