Video Luahan Hati Timbalan Presiden UMNO mengenai 1MDB tersebar!! Saksikan!


Semoga Najib dan macai-macainya yang masih bermati-matian mempertahankan 1MDB faham dengan apa yang disampaikan oleh Timbalan Presiden UMNO ini..

Di hadapan beratus pemimpin-pemimpin peringkat tertinggi UMNO dan juga pegawai-pegawai tinggi Kerajaan dengan jelas Muhyiddin menyatakan kegusarannya mengenai isu 1MDB.

Beliau mahu isu ini diselesaikan dengan segera selain dari memecat seluruh Lembaga Pengarah 1MDB, Muhyiddin juga mahu isu mengenai 1MDB ini disiasat oleh pihak Polis..

Laporan berkaitan...

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menggesa Datuk Seri Najib Razak agar memecat lembaga pengarah 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan membawa masuk polis menyiasat syarikat sarat hutang itu. 
Muhyiddin berkata, sekiranya Najib yang juga perdana menteri dan pengerusi lembaga penasihat 1MDB tidak bertindak, tidak mustahil Umno dan Barisan Nasional (BN) akan kalah dalam pilihan raya umum akan datang. 
"Saya beritahu perdana menteri, pecat semua ahli lembaga pengarah 1MDB. Buang mereka. Buanglah, pasal mereka, perdana menteri terpaksa menanggung, tetapi tidak dibuang lagi,” katanya dalam satu program Keris yang diadakan Jumaat lalu, dan dihadiri pemimpin kanan Umno termasuk Naib Presiden, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi. 
"Buanglah. CEO ni buang. Bukan buang sahaja, panggil polis siasat," kata Muhyiddin disambut sorakan pemimpin tertinggi Umno, dalam video yang turut dimuatnaik di YouTube. 
Muhyiddin berkata beliau berasa hairan bagaimana dalam tempoh yang singkat syarikat milik Kementerian Kewangan itu menanggung hutang sehingga RM42 bilion. 
Katanya, isu 1MDB perlu segera diselesaikan kerana ia hanya menjadi liabiliti kepada kerajaan dan menyebabkan Umno tidak dipilih rakyat.

“Kita perlu ambil tindakan, tak boleh beri sedikit masa.
 
“Jadi rakyat tengok barulah pimpinan kerajaan rasa bertanggungjawab ambil tindakan serius,” katanya. 
DAP hari ini menggesa presiden dan ketua pengarah kumpulan 1MDB, Arul Kanda Kandasamy segera dipecat kerana menipu rakyat mengenai kewujudan tunai AS$1.1 bilion (RM3.96 bilion) di Singapura, kata DAP. 
Setiausaha publisiti DAP, Tony Pua berkata, Najib dan ahli lembaga pengarah 1MDB mesti menyingkirkan Arul daripada terus memimpin syarikat sarat hutang itu. 
“Kegagalan memecat Arul dengan segera akan mencemarkan nama baik perdana menteri dan ahli lembaga pengarah 1MDB. 
“Jika beliau terus memimpin 1MDB akan menghalang usaha mencari kebenaran dan dalang yang akan menyebabkan lebih kerugian kepada syarikat itu,” katanya dalam satu kenyataan awal pagi ini lapor The Malaysian Insider

Video berkenaan...

 Previous Post Next Post