Najib bakul sampahkan cadangan Shahidan Kassim mengenai Restoran 24 Jam


Kan aku dah kata.. tak akan boleh diterima oleh pemimpin UMNO yang sedar akan cadangan Shahidan supaya operasi Restoran 24 jam yang kebanyakkannya terdiri dari kedai mamak dihadkan hingga jam 12 malam saja..

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim sebagai berkata bahawa mesyuarat Majlis Sosial Negara (MSN) akan membincangkan cadangan untuk mengehadkan waktu operasi kedai makan sehingga 12 tengah malam sebagai langkah membendung gejala sosial.

Langsung tak masuk akal cadangan Shahidan itu dan dalam masa yang sama ianya menyusahkan penyokong-penyokong tegar UMNO yang menguasai majoriti premis kedai makan 24 jam itu..

Hari ini Najib telah membakul sampahkan cadangan kurang bijak dari Shahidan Kassim itu dengan mengekalkan tempoh operasi kedai-kedai mamak itu..

Kerajaan membuat keputusan untuk mengekalkan operasi restoran dan kedai makan 24 jam bagi memberi keselesaan dan kemudahan kepada orang ramai, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata keputusan itu juga dibuat bagi mengelak kebimbangan dalam kalangan peniaga bahawa kerajaan menyekat waktu perniagaan.

"Keadaan yang diguna pakai sekarang ini nampaknya memberi keselesaan dan kemudahan kepada orang ramai, dan mereka yang berniaga pun mendapat rezeki yang sepatutnya diterima oleh mereka.

"Kalau kita menyekat waktu-waktu pembukaannya, ia akan menimbulkan banyak kesulitan kepada orang ramai," katanya kepada pemberita di Masjid Jamek Kampung Baru di sini, hari ini laporan penuh bacalah di SINIPrevious Post Next Post