Zuraida berang Bung kata mukanya macam 'Mak Lampir' (Video Inside)


Ahli Parlimen Kinabatangan Datuk Bung Moktar Radin dan Ahli Parlimen PKR Ampang Zuraida Kamaluddin bertikam lidah di Dewan Rakyat pagi Isnin berhubung isu hujah seksis.

Zuraida pada mulanya bangun membacakan Peraturan 36(4) yang melarang ahli-ahli parlimen menuturkan perkataan kurang sopan di dalam Dewan Rakyat.

Beliau mendakwa Bung Moktar ketika mencelah perbahasannya pada 9 Jun lalu berhujah dengan perkataan seksis dan mahu Bung Moktar dikenakan tindakan.

Bung Moktar yang bangun mempertahankan tindakannya itu berkata, beliau ikhlas mahu menegur Zuraida kerana jika sikap agresifnya dalam Dewan berterusan di rumah boleh menyebabkan suami ahli parlimen PKR itu menderita.

Ahli Parlimen PKR Kuantan Fuziah Salleh turut bangun mempertahankan Zuraida dan mahu Bung Moktar menarik balik perkataannya.

Malah ketika mempertahankan hujahnya, Bung Moktar terus memanaskan perbahasan dengan mengaitkan Zuraida sebagai Mak Lampir seperti dilaporkan media lapor BNBBC

Ikuti pertikaman lidah Bung, Zuraida dan Fuziah serta timbalan speaker Datuk Seri Ronald Kiandee berhuhung isu ungkapan seksis di Dewan Rakyat..


Berikut pula video sidang media Zuraida mengenai isu ini..


Kah.. kah.. kah.. tak patut sungguh Bung Mokhtar ni..


Previous Post Next Post