Najib dakwa WSJ dan 'pihak tertentu' bekerjasama untuk jatuhkannya.. dia dah fobia nak sebut nama Mahathir ke?


Tiga hari yang lalu ketika menyangkal laporan Wall Street Journal (WSJ) yang mendakwa dana hampir AS$700 juta (RM2.65 bilion) dimasukkan ke dalam akaun peribadinya, Najib mendakwa Mahathir adalah dalang pendedahan itu..

Beliau mendakwa bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad merupakan individu di sebalik pembohongan yang dibuat termasuk oleh Sarawak Report.

Katanya, tuduhan tidak berasas itu adalah susulan keengganan beliau untuk tunduk kepada Dr Mahathir kerana tidak mahu Malaysia diperintah melalui proksi.
"Saya percaya, Tun bekerjasama dengan bangsa asing, termasuk serangan politik blog Sarawak Report yang tidak boleh dipercayai, berada di belakang pembohongan terbaharu ini.

"Biar saya jelaskan: Saya tidak pernah mengambil dana untuk kepentingan peribadi seperti yang didakwa musuh-musuh politik saya – sama ada dari 1MDB, SRC International atau entiti lain, seperti yang disahkan syarikat-syarikat ini," tulis Perdana Menteri di laman Facebooknya...

Hari ini pulak, Najib dah tak sebut nama Mahathir dipercayai insaf setelah beribu komen menghentamnya di laman Facebook miliknya bila beliau menyalahkan Mahathir..

Kalau tak silap posting itu mnerima lebih 6,000 'Likes' dan 8,500 komen.. tapi hari ni aku cari tak jumpa dah..

Beliau hari ini menuduh Wall Street Journal (WSJ) berniat jahat melalui laporannya yang mendakwa sejumlah besar wang dipindahkan ke akaunnya dan bekerjasama dengan "pihak tertentu" di negara ini bagi menjatuhkannya.

1. Saya telah mengarahkan pihak peguam saya menghantar surat kepada Wall Street Journal hari ini bagi meminta pengesahan mengenai laporan surat akhbar tersebut sebelum mengambil tindakan undang-undang (surat tuntutan).  
2. Sebagaimana arahan saya, surat peguam tersebut meminta Wall Street Journal mengesahkan pendirian akhbar tersebut berikutan laporan yang telah dibuat menuduh saya menyalahgunakan dana USD700 juta milik 1Malaysia Development Berhad.  
3. Peguam saya akan mengambil tindakan selanjutnya selepas mendapat pengesahan dari akhbar tersebut.  
4. Siasatan sedang dilakukan oleh Pasukan Petugas Khas untuk menentukan sama ada tuduhan yang dibuat oleh Wall Street Journal bahawa saya telah mengambil dana 1 MDB untuk kepentingan diri sendiri berasas atau tidak. Siasatan mesti mengambil kira kesahihan dokumen yang telah disiarkan bagi menyokong tindakan akhbar tersebut.  
5. Meskipun begitu, saya ingin menegaskan sekali lagi bahawa saya tidak pernah mengambil dana 1MDB untuk kepentingan diri sendiri. Tuduhan Wall Street Journal merupakan satu niat jahat yang didokong dan disokong oleh pihak tertentu dalam negara yang bertujuan memaksa saya melepaskan jawatan Perdana Menteri dan Presiden Umno  
NajibRazak.Com

Pihak tertentu.... kah.. kah.. kah... dia dah tak berani salahkan Mahathir dah kali ni.. dah insaf ke Najib?


Previous Post Next Post