Lepas Mahathir, Siapa taja Muhyidin dan UMNO Cheras di Berjaya Times Square soal Blogger UMNO


Dr Mahathir telah menyambut hari ulang tahun kelahirannya ke-90 tahun di Hotel Berjaya milik ahli perniagaan terkemuka Tan Sri Vincent Tan pada 10 Julai lalu yang lalu..

Beberapa tetamu undangan kenamaan dilihat hadir dalam majlis tertutup tersebut akan tetapi pihak media tidak dibenarkan untuk masuk membuat liputan.

Antaranya Ketua Bahagian Umno Cheras Datuk Seri Syed Ali Alhabshee, Menteri Kabinet Tan Sri Joseph Kurup dan presiden MIC yang sedang berdepan kemelut dalam parti, Datuk Seri G. Palanivel juga bersama-sama tetamu VIP yang hadir.

Bekas Ketua Pengarang New Straits Times Datuk A Kadir Jasin yang sering mengkritik Najib juga hadir bersama dalam majlis sambutan tadi.

Bekas menteri Kabinet semasa zaman pentadbirannya, Datuk Seri Samy Vellu juga dilihat hadir bersama.

Tetamu VIP lain yang hadir antaranya bekas pemimpin DAP, Tan Sri Lee Lam Thye dan Pengerusi Kumpulan Ambank Tan Sri Azman Hashim, peguam terkemuka Rosli Dahlan, artis komedi Harith Iskandar dan penyanyi Anuar Zain.

Persoalan yang timbul ialah berapakah perbelanjaan yang telah digunakan untuk meraikan hari jadi Mahathir yang ke 90 dalam keadaan serba mewah itu?

Benarkah penari, ahli silap mata dan kebanyakan persiapan serta artis dan krew didatangkan terus dari Las Vegas?

Berapa bayaran yang dikenakan termasuk dengan persiapan dan artis - artis tempatan dan antarabangsa yang dibawa hadir ?

Ada yang mendakwa majlis tersebut telah menelan belanja hampir RM1 Juta.. dan siapakah yang membiayainya??

Kini persoalan mengenai kos menggunakan Dewan di Berjaya Hotel itu berulang kembali setelah ianya digunakan untuk Mesyuarat UMNO Bahagian Cheras dan di pentas yang sama Mahathir mengkritik 1MDB, Muhyiddin pula mengulanginya..

Tindakan Tan Sri Muhyiddin semalam bercakap di hadapan media tentang perkara perkara yang sudah dijawab dan diputuskan oleh MT mengundang persepsi yang semakin tidak baik kepada UMNO dan BN. 
Sebagai seorang Timbalan dan orang nombor dua, tidak patut Muhyiddin bercakap begitu. Nampak seperti tidak serik. Tan Sri Muhyiddin ulangi cakap benda sama di Janda Baik dalam kursus tertutup UMNO beberapa bulan lepas. Macam lah UMNO ini tidak pernah bermesyuarat langsung mengenai isu negara dan 1MDB. 
Muhyiddin seolah sengaja bercakap sekali lagi di bahagian yang ramai orang tahu sudah kalah iaitu Cheras. Bercakap pula di atas rostrum yang ditaja Berjaya Times Square, tempat di mana beberapa hari lepas diadakan satu majlis hari jadi untuk Tun Mahathir. 
Vincent taja mesyuarat UMNO Cheras? 
Apakah ini secara kebetulan? Muhyiddin dijemput ke mesyuarat UMNO Cheras, bercakap hentam 1MDB dan kritik 1MDB secara terbuka dengan majlis hari jadi Tun Mahathir serta tempat Vincent Tan iaitu Berjaya Times Square. 
Cepat benar mesyuarat UMNO Cheras dirancang dan diadakan. Ada komplot berlaku di Berjaya Times Square? Muhyiddin tidak patut cakap perkara yang sudah diputuskan dalam MT. Tangkapan demi tangkapan sudah pun dilakukan berkaitan dalang yang mahu jatuhkan negara menerusi blackmail 1MDB.

Selain mengatakan sebagai orang nombor dua, Muhyiddin perlu membantu orang nombor satu untuk bersama sama menang pilihan raya.

Katanya lagi.. "Kalau Muhyiddin jadi orang nombor dua pada zaman Mahathir dan bercakap sedemikian secara terbuka dalam mesyuarat UMNO Bahagian, sudah pasti hayat Muhyiddin sebagai Timbalan sudah lama habis.

Laporan penuh bacalah kat SINI

Tak pasal-pasal Towkay Judi tu diheret dalam konflik dalaman UMNO.. Kah.. Kah.. Kah..

Berbaik sangka... mungkin Mahathir dah sewa Dewan tu selama satu bulan kot.. tapi dia cuma nak guna sehari saja.. jadi hari yang lebihnya UMNO Cheras gunalah..

Lagipun nak hairan apa sangat.. pemimpin UMNO ni memang pandai dalam soal nak cari penaja ni.. bukannya macam macai-macai tu.. tahu nganga dan tadah tangan saja..

Pasal dakwaan majlis hari jadi Mahathir mencecah RM1 Juta tu.. bacalah kat SINI


Previous Post Next Post