Siti Nurhaliza tak namakan sesiapapun tapi kenapa Macai terasa doa buat pemimpin menyusah rakyat ini dituju kepada Najib?


Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza antara yang tidak ketinggalan mengikuti kemelut yang melanda politik negara sejak akhir-akhir ini.

Siti yang kini berada di Tanah Suci bagi mengerjakan umrah bersama suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa, menitipkan doa berikut untuk rakyat Malaysia.

Tanpa menyebut mana-mana nama, Siti menyatakan harapan agar rakyat Malaysia dilindungi dari fitnah dan pembohongan.


"Ya Allah...kau tunjukkan kebenaran, sesungguhnya kami memohon jauhi kami dari berfitnah dan didusta," ucap Siti di laman Instagram miliknya.

Doa yang dititip Siti adalah doa Nabi Muhammad SAW untuk pemimpin yang menzalimi rakyatnya lapor Astro Awani

Menariknya walaupun Siti tidak menyebut nama sesiapapun.. ada pulak macai yang terasa dan menganggap doa Siti itu ditujukan buat Najib..

Tulisnya..

"Disaat pemimpin utama negara diserang hebat oleh media asing berkenaan fitnah penyelewengan wang 1MDB, penyanyi Siti Nurhaliza dilihat termakan dengan hasutan pembangkang apabila menganggap Pemimpin Negara menyusahkan rakyatnya.  
"Didalam laman sosial Instagram miliknya, Siti Nurhaliza memuatnaik satu doa Nabi Muhammad SAW yang kelihatan ditujukan kepada pemimpin Malaysia. Perdana Menteri Malaysia kini diserang hebat oleh pihak-pihak tertentu yang menggunakan media asing didalam usaha untuk menghuru-harakan Malaysia.  
"Tuduhan bahawa Perdana Menteri menyonglap wang 1MDB adalah fitnah yang sangat jahat dan kini ia sedang disiasat kebenarannya. Perdana Menteri sendiri telah memulakan tindakan undang-undang terhadap media asing terbabit dan dijangka banyak lagi pihak yang akan dikenakan tindakan selepas siasatan selesai dilakukan.  
"Majoriti rakyat Malaysia berdoa semoga pemimpin utama negara itu sentiasa tabah dan tenang dibulan Ramadan yang mulia ini walaupun dihimpit dengan pelbagai kesulitan. Sesungguhnya Tuhan sentiasa bersama orang-orang yang sabar ~ UtaraNews

MAJORITI berdoa untuk Najib?.. Woit!! menang pun 47%  undi saja boleh pulak dia kata majoriti rakyat mendoakan kebaikkan untuk Najib..

Kah.. Kah.. Kah..

Kenapa dia terasa doa itu ditujukan kepada Najib ya?


Previous Post Next Post