Derma RM2.6 Bilion Bantu UMNO Lawan Pengaruh DAP-Yahudi Pulakdah...


Inilah jadinya bila Najib minta Cawangan dan Bahagian UMNO menjadi perisai baginya dalam menjawab isu 'Derma RM2.6 Billion'...

Nak menjawap tapi tak dibekalkan dengan penjelasan yang boleh diterima akal (macai boleh terima, sebab macai tak ada akal.. he..he..).. maka semua menggunakan inisiatif sendiri.

Beberapa hari yang lalu seorang Ketua Bahagian UMNO dalam cubaannya untuk memperbodohkan rakyat mendakwa RM2.6Billion yang dimasukkan ke dalam akaun Najib itu oleh pihak Arab Saudi kononnya itu adalah kerana menghargai sumbangan Najib dalam menyekat pengaruh IS..

Selain itu ia sebagai penghargaan kepada Malaysia yang memperjuangkan agama Islam dan mengamalkan pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah kata Ketua Umno Bahagian Kuantan, Datuk Seri Wan Adnan Wan Mamat.

Katanya juga penderma sebenar wang tersebut didedahkan dan dijelaskan kepada 146 Ketua UMNO Bahagian ketika perjumpaan bersama perdana menteri.. bacalah kat SINI

Hari ini seorang lagi Ketua Bahagian UMNO tampil menjelaskan mengenai 'Derma RM2.6 Billion' itu.. menariknya penjelasannya berbeza pula..

Macam biasa.. nak bangkitkan rasa marah rakyat Yahudi dikaitkannya pula.. kononnya derma itu adalah untuk membantu UMNO melawan pengaruh DAP dan Yahudi..

Kah.. kah.. kah.. Nak lawan pengaruh Yahudi?.. Kalau nak lawan pengaruh Yahudi kenapa Yahudi dijadikan Penasihat?

Laporan berkaitan..

KUALA LUMPUR: Sumbangan RM2.6 bilion yang diterima Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak daripada salah seorang penderma dari timur tengah adalah bagi membantu UMNO menentang DAP, lapor The Malaysian Insider.

Ketua Bahagian UMNO Sri Gading, Datuk Abdul Aziz Kaprawi mendakwa DAP telah dibiayai Yahudi ketika parti itu bertanding pada Pilihan Raya Umum 2013.

The Malaysian Insider juga memetik Abdul Aziz sebagai berkata, penderma berkenaan khuatir sekiranya pengaruh Yahudi akan meresap di negara ini melalui DAP dan memusnahkan kerajaan Islam yang diketuai Barisan Nasional (BN).

"Kalau kita kalah, DAP akan berkuasa. DAP dengan dana Yahudinya akan mengawal negara ini.

Berdasarkan perkara itu, rakan-rakan Islam kita di Timur Tengah dapat melihat ancaman Yahudi melalui DAP," katanya kepada perwakilan bahagian Sri Gading.

Sementara itu, Abdul Aziz turut memuji Najib sebagai seorang pemimpin Islam yang hebat di rantau ini sehingga mampu menarik kepercayaan bagi memperjuangkan agama Islam.

Sebelum ini, Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz menegaskan derma RM2.6 bilion yang disalurkan ke akuan peribadi Najib daripada negara 'bersaudara' di timur tengah yang mahu parti tertentu menang dalam pilihan raya umum yang lalu.

Mohamed Nazri berkata ia diberikan kepada Malaysia oleh negara sahabat iaitu negara yang tidak sekuat mana berbanding Malaysia ~ AstroAwani

Sudah-sudahlah perbodohkan rakyat.. rakyat sekarang bukannya bodoh...


Previous Post Next Post