Mana 'Dalang' Mahu Guling Kerajaan Yang Nak Jumpa PM Tu Zahid?

Selain dari kenyataannya mengenai pencerobohan Sulu dan Mat Sabu Syiah, Zahid pernah mengemparkan negara dengan satu lagi kenyataan..

Kenyataannya ialah mengenai isu 'Ada Ahli Politik makan hasil dari pusat judi haram di Perak'..

Katanya "Berdasarkan laporan yang saya perolehi ada ahli politik yang terlibat...saya tidak mahu menuduh, tetapi jika mahu pembuktian pihak polis ada bukti,"

Itu kata dia bila ada akhbar mendedahkan mengenai pusat perjudian haram di tiga kawasan iaitu pekan Kuala Sepetang, Bagan Panchor dan Pulau Kuala Sangga di Perak.. laporan penuh bacalah di SINI

Hasilnya??... entahlah..

Bila riuh rendah 1Malaysia bercakap mengenai derma tak masuk akal berjumlah RM2.6Billion yang Najib terima itu, tiba-tiba Zahid kata dia ada maklumat kononnya ada pemimpin UMNO berpakat dengan Pembangkang untuk gulingkan kerajaan..

Katanya "Maklumat yang saya dapat ini sahih, bukan maklumat tepi jalan dan maklumat ini saya peroleh daripada orang yang hadir mesyuarat itu sendiri.

Tapi belum apa-apa Zahid kata pemimpin UMNO tu dah sedar dan akan berjumpa dengan Najib malam ini..

Baca ni..

Pemimpin Umno yang didakwa berhasrat bergabung dengan anggota Parlimen pembangkang untuk menggulingkan kerajaan, akan bertemu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini, kata Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Timbalan Perdana Menteri berkata pemimpin berkenaan telah sedar akan kesalahannya dan bersedia untuk bertemu dengan Najib dan pertemuan itu dijangka diadakan 6 petang ini .

"Maklumat yang saya dapat ini sahih, bukan maklumat tepi jalan dan maklumat ini saya peroleh daripada orang yang hadir mesyuarat itu sendiri.

"Kalau saya tak timbulkan perkara ini daripada sekarang, mungkin lebih ramai ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) telah dibeli dengan penandatanganan Aku Janji itu," katanya dalam ucapan semasa merasmikan mesyuarat perwakilan Umno Bahagian Tampin di Tampin hari ini.

Turut hadir Ketua Umno Bahagian Tampin Datuk Seri Shaziman Abu Mansor dan Ketua Penerangan Umno Negeri Sembilan Datuk Jalaludin Alias.

Ahmad Zahid yang juga Naib Presiden Umno menegaskan memang ada rancangan meminta anggota Parlimen BN supaya 'menyeberang' bersama-sama dengan pihak pembangkang dengan menandatangani surat aku janji untuk menggulingkan kerajaan sedia ada.

"Saya kenal siapa peguam yang menyediakan dokumen itu dan saya tidak perlu sebut nama peguam itu, (dia) bukan peguam kita.

"Saya cuma tak boleh sebut nama tapi maklumat dan rancangan jahat ini betul," katanya.

Ahmad Zahid berkata Umno tidak akan mengizinkan sebarang cubaan untuk mengulingkan kerajaan melainkan melalui pilihan raya.

"Kita tidak mahu perkara ini terjadi kerana kita sayangkan kerajaan sedia ada yang dipilih oleh rakyat secara sah dan demokratik.

"Sistem dan acuan Malaysia mesti dihormati oleh semua parti politik yang ada dalam negara kita," katanya lapor Malaysiakini

Kerana percaya dengan cerita Zahid itu, menunggulah beberapa orang wartawan dari The Star di kediaman peribadi Najib di Jalan Duta..

Setelah lima jam menunggu terbukti mereka kena 'kencing' dengan Zahid .. sebabnya tidak ada apa-apa tanda pelawat di kediaman peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di Jalan Duta pada petang Ahad.

Perdana Menteri tiba di kediaman Duta itu pada kira-kira 6.30 petang selepas merasmikan mesyuarat Perwakilan Umno Bahagian Gerik.

Pihak media diberitahu bahawa tiada pelawat dijangka sepanjang malam ini.

8" />

Previous Post Next Post