Pergh! Siapa Yang Tan Sri Sanusi Junid Label Sebagai Pemimpin Yang Bangsat Ni?? (Video Inside)


Ini adalah ulasan Tan Sri Sanusi Junid bekas Menteri Besar Kedah dan juga Menteri Pembangunan Negara dan Luar Bandar mengenai 'Melayu Terbangsat' yang diucapkan oleh Najib baru-baru ini.. 

Antara ucapan Najib .. "Dalam banyak-banyak perkataan dalam Kamus Dewan Bahasa, ada orang kata, orang Melayu akan tersungkur, orang Melayu akan terkecundang dan ada yang kata orang Melayu akan tertiarap,"

"Saya pilih perkataan orang Melayu akan terbangsat kalau UMNO hilang kuasa. Terbangsat...tidak ada perkataan yang boleh menggambarkan untung nasib yang cukup tertekan, hilang segala-galanya, hilang kuasa, hilang maruah dan hilang masa depan,"


Mengulas mengenai ucapan Najib itu, Tan Sri Sanusi berkata "Tapi saya fikir.... kalau Umno kalah, orang Melayu ni dikatakan akan jadi bangsat. Tapi Umno tak pernah kalah .. di zaman Tunku Abd Rahman, Tun Razak, Tun Hussein, Tun Mahathir .. malahan Umno pada waktu itu, BN dapat dua pertiga majoriti ..bermakna waktu itu tak bangsat.

"Sekarang ini, ancaman Melayu itu bangsat kalau Umno itu kalah... jadi orang yang menyebabkan Umno itu kalah ialah punca ..yang harus dicari sebagai penyebab kepada bangsatnya bangsa.

"Saya rasa bukan bangsa Melayu yang bangsat. Pemimpin yang menyebabkan Umno kalah itu adalah pemimpin yang bangsat !

Tak percaya tengok video ni..

   

Sumber video dari Blog Parti Melayu.. di SINI
Previous Post Next Post