Fitnah melampau jatuhkan karier politik saya - Jamal


"Saya orang bisnes. Bodohlah saya kalau buat kenyataan tak benarkan orang Cina datang tidur di hotel atau makan di restoran saya."

Itu tegas Pengerusi NGO Malaysia, Datuk Jamal Mohd Yunus berhubung berita yang tersebar mengenai kenyataannya yang kononnya terlalu membenci bangsa Cina.

"Ini fitnah yang sangat terlampau yang direka untuk menjatuhkan perniagaan dan karier politik saya.

"Ekoran berita fitnah itu, ramai yang menghentam saya terutama di laman-laman sosial. Apa yang menghairankan, ramai yang percaya berita fitnah tersebut," katanya ketika ditanya wartawan MalaysiaGazette di sini hari ini.

Jamal ditemui selepas membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya pagi tadi.

Kata Jamal lagi, sejak menjadi Pengerusi NGO Malaysia, apa juga fitnah yang datang akan ditangani sebaik mungkin.

Menjawab soalan yang mendakwa dia dikaitkan dengan kes merogol seorang artis, Jamal dalam tenang mengatakan itu juga fitnah yang sengaja direka.

"Memang saya kenal ramai artis tetapi kami sekadar berkawan. Tidaklah sampai hendak melakukan perkara-perkara tak elok. Saya ada isteri dan keluarga. Kami hidup bahagia tetapi mungkin ada yang cemburu maka fitnah seperti itu pun direka dan disebarkan," tegasnya.

Apapun kata Jamal, janganlah semudah itu kita mempercayai berita yang tersiar di laman sosial sebaliknya fikirkan di mana logiknya berita itu.--MalaysiaGazette


Saja nak tanya ni.. Selain dari jawatan Ketua Bahagian UMNO Sungai Besar.. apa lagi jawatan yang Jamal ni pegang?.. dia ada jawatan dalam Kabinet Najib ke?


Previous Post Next Post