Najib punya kerja.. Azmin dapat nama?


Ni kes lembu punya susu Sapi yang dapat nama.. Najib yang setuju untuk naikkan kadar tol, Azmin pulak yang dipersalahkan oleh Pemuda UMNO..

Najib sendiri dah akui yang Kerajaan Pusat perlu menaikkan kadar tol untuk mengelakkan dari membayar pampasan kepada pemegang konsesi Lebuhraya yang perjanjiannya telah dimeterai pada zaman Mahathir..

Menurut beberapa Blogger UMNO ini adalah legasi Mahathir yang menyusahkan rakyat jelata tapi menguntungkan kroninya.. bacalah kat ( SINI )

Untuk makluman semua.. Mahathir ialah bekas Presiden UMNO manakala Najib pula adalah Presiden UMNO pada masakini..

Asasnya kedua-dua mereka adalah dari UMNO..

Menurut Najib tol terpaksa dinaikkan kerana Kerajaan mempunyai wang yang terhad dan terpaksa memilih sama ada membayar pampasan kepada operator tol atau menyalurkan wang yang sama kepada rakyat melalui BR1M.

Baca laporannya di ( SINI )

Malangnya dalam cubaannya untuk mengalih perhatian masyarakat sambil memperbodohkan rakyat Selangor.. yang terserlah ialah kebodohannya sendiri..

Baca ni..

Susulan kenaikan kadar tol di 18 lebuh raya di seluruh negara dengan 12 daripadanya di Lembah Klang, Pemuda Umno Ampang menuntut tindakan segera Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali. 
Ketuanya, Muhamad Nizam Shith berkata, kenaikan yang melampau itu membuatkan golongan bawahan dan pertengahan termasuk anak muda tertekan. 
"Kali ini (kenaikan tol) RM1 ke RM1.50. Hari ini tol sudah cecah RM2.50, RM3, RM3.5. Amboi...apa kerajaan negeri buat? Apa menteri besar buat? 
"Tolonglah, kita ini rakyat bawahan, rakyat pertengahan yang memerlukan kebajikan daripada kerajaan negeri yang sepatutnya disalurkan," katanya ketika berucap pada Perhimpunan Selamatkan Selangor di sini. 
Sebelum ini, beberapa syarikat konsesi lebuh raya utama termasuk di Lembah Klang mengumumkan kenaikan kadar tol antara 10 sen dan RM6 berkuatkuasa Khamis lalu. 
Mengulas lanjut, Muhamad Nizam berkata, ketika BN memerintah Selangor, kenaikan kadar tol hanya 10 sen atau 20 sen yang mampu dibayar oleh rakyat. 
"Rupa-rupanya kerajaan Selangor ada 'share' dalam semua tol-tol di negeri ini melalui anak syarikatnya. Hari ini tol naik melampau. Kalau dulu, zaman kita (BN) memerintah, tol naik 10 sen...20 sen sahaja. 
"Tak ada hal punya. Kita anak muda, 50 sen pun kita boleh bayar. Hari ini, kita rasa tertindas. Anak muda di Selangor, rata-ratanya termasuk di Ampang, rasa tertindas. Jadi, kita minta kerajaan negeri tolong tengok. 
"Kalau tak boleh, turun. Habis cerita. Kita boleh naikkan orang lain," katanya. 
Sebelum ini, kerajaan negeri Selangor dilaporkan menolak kenaikan kadar tol itu berikutan kos sara hidup yang meningkat pada masa ini. 
Azmin dikatakan telah meminta Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan Kumpulan Perangsang Selangor (KPS) Berhad mengadakan pertemuan dengan Kesas Sdn Bhd dan Sistem Penyuraian Trafik KL Barat Holdings Sdn Bhd bagi menyuarakan bantahan itu lapor Sinar Harian

Ayat dia paling lawak.. "Kalau tak boleh, turun. Habis cerita. Kita boleh naikkan orang lain,"

Lawak sebab dia tak sedar diri.. yang menaikkan Azmin sebagai MB bukannya orang-orang UMNO tapi penyokong-penyokong Pakatan..

Dia nak naikkan siapa sebenarnya sebagai MB Selangor?.. Nak naikkan Noh Omar tu kot?.. sedar lah diri tu sikit.. UMNO di Selangor ialah PEMBANGKANG bukannya PEMERINTAH..


Previous Post Next Post