Bimbang UMNO kalah PRU14, 13 Ketua UMNO Cawangan gesa Najib letak jawatan..


Walaupun tindakan mereka ini menjadi satu tamparan buat Najib kerana mungkin inilah yang pertama dalam sejarah seorang Presiden UMNO yang menjadi Perdana Menteri diminta secara terbuka meletakkan jawatan.. tetapi percayalah Najib tak akan undur punyalah..

Lagipun kalau nak dibandingkan dengan jumlah keseluruhan ahli UMNO yang menyokong Najib, jumlah mereka itu langsung tak menjadi kudis buat Najib..

UMNO kan ada 3,430,750 ahli dan 21,208 Cawangan.. setakat 12 Cawangan tu apalah sangat..

Tiga belas ketua Umno cawangan dari Telok Kemang, Negeri Sembilan hari ini mengisytiharkan hilang kepercayaan terhadap kepimpinan Datuk Seri Najib Razak dan menggesa beliau meletakkan jawatan sebagai presiden bagi memulihkan kredibiliti parti itu sebelum pilihan raya umum akan datang. 
Di bawah pimpinan ketua Umno cawangan dari Taman TKK, Kamarul Aznan Habibur Rahman, mereka berkata, tiba masanya parti itu melakukan perubahan dan ia perlu bermula daripada presiden, Najib yang juga perdana menteri. 
"Kami berpendapat, adalah lebih baik presiden berundur untuk membolehkan Umno tidak menjadi mangsa keadaan dan dihukum pengundi pada pilihan raya yang akan datang. 
"Kebimbangan utama kami ialah, kita perlu mempunyai pemimpin yang kuat untuk mengemudi Umno pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14). 
"Kami tak yakin apa yang ada sekarang akan beri perkembangan positif dalam PRU akan datang," kata Kamarul pada satu sidang media di Port Dickson, Negeri Sembilan hari ini.
Malaysia dijangka menghadapi PRU14 pada pertengahan 2018 lapor The Malaysian Insider

Sikit hari lagi kalau Najib hulur sikit dari dana RM2.6 Billion yang dia dapat.. senyap lah..


Previous Post Next Post