Presiden Gerakan ni buat lawak bodoh atau nak perbodohkan rakyat ni?


Buat yang tak tahu, mereka akan anggap tindakan Presiden GERAKAN Datuk Mah Siew Keong sebagai seorang yang berprinsip dan tegas pendiriannya dalam menentang perlaksanaan hukum Hudud di negara kita ini..

Tegas kerana beliau sanggup meletakkan jawatannya sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri jika beliau gagal menghalang pembentangan hukum Hudud itu..

"Jika hudud diluluskan di parlimen, saya rasa saya sudah gagal dalam melaksanakan tugas. Justeru saya akan meletak jawatan daripada kabinet," katanya.

Selain itu Mah juga dilaporkan berkata Gerakan juga membantah jika PAS berhasrat menyertai BN kecuali parti berkenaan - yang selama ini komited memperjuangkan pelaksanaan hudud - bersedia mengetepikan agenda berkenaan.

Bagaimanapun, kata Mah yang dipetik laporan Kwong Wah Yit Poh, dia yakin PAS tidak akan bersedia melupakan hudud dan hanya segelintir pihak yang percaya ia boleh berlaku.

Katanya, isu hudud tidak begitu hangat diperkatakan ketika ini namun beliau tidak menolak kemungkinan PAS akan cuba mengemukakan rang undang-undang itu sekali lagi dalam sidang parlimen yang akan bermula minggu depan.

Nampak macam hebat.. tapi sebenarnya dia cuba nak perbodohkan rakyat atau buat lawak bodoh aku tak berapa pasti..

Sebabnya jika PAS sendiri tidak merancang untuk membawa usul Hudud ke Parlimen.. apa yang Presiden GERAKAN tu nak bantah?

Baca ni..

KUALA LUMPUR, 13 Okt — PAS tidak menghantar usul baru untuk membentangkan rang undang-undang persendirian berhubung penguatkuasaan hudud di Kelantan, kata Setiausaha Agung PAS Datuk Takiyuddin Hassan.  
“Itu kami belum putuskan. Kemungkinan besar tidak,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Ketika ditanya sama ada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang sudah memfailkan usul rang undang-undang persendirian untuk sidang Parlimen yang akan datang, Takiyuddin berkata perkara berkenaan di luar pengetahuannya.  
Hadi awal tahun ini membawa usul sedemikian tetapi gagal membentangkan dalam sidang-sidang Dewan Rakyat yang lepas.  
Untuk melaksanakan hudud di negeri yang dikuasainya itu, PAS membawa usul meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965, yang selama ini membenarkan mahkamah tersebut mengenakan hukuman denda RM3,000, lima tahun penjara dan enam sebatan - The Malay Mail

Dah tahu tak akan dibentangkan.. nak jadi hero pulak dia..


Previous Post Next Post