Siapa Ramesh Rao mahu bersikap kurang ajar kepada Tun Dr Mahathir ?


“Saya minta Tun Mahathir menjalani pemeriksaan mental dengan segera, saya rasa beliau sudah gila, dulu tak sokong demonstrasi sekarang sokong, dulu tak sokong media asing sekarang sokong, dulu tak sokong undi tidak percaya sekarang sokong, ini sudah membutikan dia sudah gila.

“Dia (Mahathir) perlukan rawatan segera, orang kata kalau umur sudah lebih 60 tahun kepala menjadi sasau.

“Minggu lepas dia kata bila Najib sampai keluar negara dia akan ditangkap, jadi ini kenyataan orang-orang gila, kepala tak betul, kenyataan pun dan tak waras,” kata Ramesh Rao dalam sidang media pada Khamis.

Persoalannya sekarang siapa dia Ramesh Rao ini untuk mempersoalkan Tun Mahathir yang walaupun aku tak suka tapi aku akui banyak sumbangannya untuk negara.

Apa sumbangan si Ramesh Rao ni kepada negara?.. ada ke?..

Jadi tak salahlah kalau Ketua UMNO Bahagian Cheras ni kata si Ramesh Rao ni tidak beradap dan angkuh..

Baca ni..

Umno bahagian Cheras memberi amaran kepada Pengerusi Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Ramesh Rao yang dilapor mendakwa bersikap "kurang ajar dan biadap" menghina bekas perdana menteri Tun Dr Mahahtir Mohamad.

Ketua Umno bahagian itu Datuk Seri Syed Ali Alhabshee turut menasihat Ramesh supaya menjalani pemeriksaan mental sebelum membuat tuduhan palsu kepada negarawan itu.

“Siapa Ramesh Rao mahu bersikap kurang ajar dan biadap kepada Tun Dr Mahathir Mohamad? Apa jasa Ramesh Rao kepada kepentingan rakyat dan negara memang tidak boleh dibandingkan dengan Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Begitukah sikap seorang Pengerusi PMSP dalam menyampaikan pandangan dengan cara tidak beradab dan angkuh," tegas bekas senator itu dalam blognya hari ini.

Pada masa yang sama, Syed Ali memberi amaran kepada mana-mana pemimpin yang tiada kena mengena dengan Umno supaya tidak mecampuri urusan dalaman parti itu termasuk mencerca pemimpin banyak berjasa kepada rakyat dan negara.

Syed Ali mengulas kenyataan Ramesh yang dilapor oleh portal berita Free Malaysia Today bahawa beliau mendakwa dengan menasihati Dr Mahathir menjalani pemeriksaan mental setiap enam bulan sekali.

Laporan portal itu menyebut Ramesh mendakwa negarawan itu sudah gila setelah merestui perkara yang beliau sendiri menentang ketika menjadi perdana menteri.

Menulis dalam blognya hari ini, Syed Ali turut menempelak bahawa Ramesh tiada hak "mengeji dan menghina" tokoh yang banyak berjasa.

Manakala kritikan Dr Mahathir terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak adalah pandangan peribadi, kata Syed Ali lagi.

"Saya menyifatkan kenyataan Ramesh Rao jelas membabi buta dan langsung tidak mengenang jasa Tun Dr Mahathir yang selama ini memperjuangkan kepentingan rakyat semua bangsa di negara ini.

"Kenyataan Ramesh Rao bukan melambangkan pemimpin yang mampu menyatukan rakyat pelbagai kaum di negara ini sebaliknya boleh dianggap prejudis kepada Tun Dr Mahathir Mohamad," katanyalapor Free MAlaysia Today

Yang aku tahu si Ramesh Rao ni cuma nak bodek Najib dan Rosmah.. sumbangannya kepada negara entahlah.. 


Previous Post Next Post