Lokasi Jho Low Tak Dapat Dikesan?.. Betulke?.. Baca Apa Kata Jurucakap Jho Low Ni..

Jurucakap Billionair yang berasal dari Pulau Pinang, Low Taek Jho atau Jho Low dah kantoikan siapa ni aku kurang pasti sebab Bernama laporkan Jawapan dari Kementerian Dalam Negeri tapi Malaysiakini pula laporkan Zahid Hamidi yang cakap..

Ni sebahagian dari laporan oleh Bernama yang disiarkan oleh AstroAwani..

Interpol Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak dapat mengesan dan menentukan di mana jutawan dari Malaysia Low Taek Jho atau Jho Low berada ketika ini, menurut Kementerian Dalam Negeri.

Kementerian itu berkata ia memandangkan tiada siasatan yang dibuat oleh pihak polis terhadap jutawan itu di samping tiada permohonan yang diterima daripada mana-mana pihak untuk meminta bantuan Interpol mengesan jutawan itu.

"Tiada permohonan yang diterima daripada mana-mana pihak untuk minta bantuan Interpol kesan penama berkenaan," menurut jawapan bertulis kepada soalan Wong Chen (PKR-Kelana Jaya) yang dikeluarkan oleh kementerian tersebut di Dewan Rakyat.

Selain itu, Interpol PDRM juga tidak dapat mengesan empat individu lain iaitu bekas Pengarah Eksekutif 1Malaysia Development Berhad (1MDB) Casey Tang Keng Chee dan Jasmine Loo Ai Swan, Pengarah Urusan SRC International Nik Faisal Ariff Kamil dan Pengarah Urusan Goldman Sachs di Malaysia Datuk Yusof Annuar Yaacob.

Interpol Malaysia tak dapat mengesan mungkin bermaksud Interpol Malaysia tidak dapat menjejaki atau mengesan di mana Jho Low sebab tiada pihak yang meminta mereka mengesan di mana Jho Low.. jadi betullah ayat tu.. Interpol tak dapat mengesan.

Interpol TAK DAPAT mengesan.. bukannya Interpol GAGAL mengesan..

Tapi kenapa pula Kementerian yang Zahid Hamidi jadi Menteri tu perlu mendapatkan bantuan Interpol Malaysia untuk mengesan Jho Low?

Sedangkan menurut jurucakap Billionair kawan anak tiri Najib itu pada bulan Ogos 2015, pihak SPRM telah meminta bantuan Jho Low dan dengan segera wakil Jho Low telah menghubungi SPRM dan masih terus berhubung.

Kalau SPRM masih berhubung dengan Jho Low sudah tentu mereka punyai No. untuk menghubungi Jho Low dan juga alamatnya sekarang..

Kenapa nak guna Interpol?.. SPRM kan ada...

Ni laporan dari BERNAMA..


Kenapa agaknya?.. yang dah berjaya dihubungi dan menghubungi tidak diminta bantuan?


Previous Post Next Post