Saari Nafi Akan Cabar Azmin Di Gombak..


Berita yang mendakwa Timbalan Pengerusi Parti Amanah Negara (Amanah) Selangor, Saari Sungip akan mencabar kerusi Ahli Parlimen Gombak pada PRU14 yang kini disandang Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali hanya sekadar salah faham.

Saari yang juga Adun Hulu Klang menjelaskan maksud sebenar beliau ialah mengalu-alukan Ketua Amanah Wilayah Persekutuan, Dr Hatta Ramli untuk bertanding di kerusi di sekitar kawasan kendaliannya bukan merampas Parlimen Gombak seperti dilaporkan.

"Dr Hatta sekarang ini Ahli Parlimen Kuala Krai tetapi sekarang sudah ada jawatan baharu selaku Ketua Amanah Wilayah Persekutuan jadi saya cadang beliau bertanding dekat-dekat sini lagipun kediamannya di Hulu Klang.

"Saya tak sebut pun akan cabar kerusi Parlimen Gombak. Maksud saya suruh Hatta cuba tanding kerusi Parlimen Titiwangsa tapi orang salah faham kata Gombak," katanya kepada Sinar Harian. 

Saari memberitahu, Amanah hanya akan bertanding di kerusi milik Pas bukannya PKR.

Semalam, kecoh apabila dikhabarkan bahawa Saari membuat pengumuman mengejut bahawa Amanah akan bertanding di Parlimen Gombak yang kini disandang Timbalan Presiden PKR. 

Sementara itu, Naib Presiden PKR, Dr Xavier Jayakumar juga memaklumkan perkara sama iaitu Saari menafikan dakwaan berkenaan kerana konsensus Pakatan Harapan memutuskan satu lawan satu.

"Politik begitulah, memamg ada cubaan memecah belahkan Pakatan Harapan begitu juga dengan PR. 

"Amanah baru masuk gelanggang dan telah setuju dengan konsensus gabungan jadi tidak harus wujud konflik begini," katanya lapor Sinar Harian


Previous Post Next Post