250 Ahli UMNO Desak Najib Berundur


250 ahli UMNO dari Kedah dan Kluang, Johor mendesak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak supaya berundur demi masa depan parti.

Jurucakap kumpulan berkenaan, Ketua UMNO Cawangan Anuar Abdul Hamid dari Cawangan Jalan Badlishah Bahagian Merbok, Kedah berkata desakan itu dibuat bagi tujuan menyelamatkan parti mereka daripada kekalahan dalam Pilihan Raya Umum ke-14 akan datang.

“Semua yang hadir hari ini hanya mempunyai satu tujuan iaitu bagi menyelamatkan parti UMNO.

“Kita mahu Najib berundur bagi mengembalikan keyakinan rakyat,” katanya dalam satu sidang media di Auditorium Musium Kesenian Islam, pada Khamis.

Kesepakatan yang dibawa Anuar ini merupakan yang kedua selepas usul mendesak Najib berundur diluluskan Mesyuarat Perwakilan Bahagian Merbok dengan sebulat suara pada 22 Ogos lalu.

Bahagian Merbok dilaporkan mempunyai mempunyai lebih 130 cawangan.

Sementara itu di sidang media yang sama, Razali Mohd Nor dari Kluang, Johor berkata mereka sedia hadapi tindakan displin.

“Kita sanggup berhadapan dengan sebarang tindakan disiplin kerana kita sayang dengan UMNO.

“Kita akan beri kerjasama yang baik sekiranya dipanggil dan kita tidak akan sesekali menimbulkan kekecohan dalam UMNO,” katanya.

Sebelum ini 20 Ketua Cawangan UMNO Sepang dan 13 Ketua Cawangan UMNO Teluk Kemang mendesak Najib supaya berundur dan mahu Pemilihan Parti bagi tahun 2016 diteruskan lapor Free Malaysia Today


Previous Post Next Post