Di Sebuah Negara Selamat.. Rumah Anak Menteri Dirompak Lagi..


Dalam pertemuan dengan pelajar dari Kelab UMNO Luar Negara dan mahasiswa tempatan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC)baru-baru ini, Ahmad Zahid berkata, Malaysia masih selamat dan kerajaan akan terus berusaha mempertahankannya.

Dalam pertemuan itu juga, Ahmad Zahid berkata, tiga perkara telah dibangkitkan pelajar antara lain berkaitan isu keselamatan dan hal ehwal pertahanan negara serta status keselamatan di Sabah.

Selamat yang dimaksudkannya ini mungkin selamat dari ancaman kuasa jahat dari luar.. sebab kalau dia maksudkan selamat dari ancaman penjenayah.. tak betul langsunglah jawapannya itu..

Tahun lepas rumah anaknya diceroboh dan dirompak..

26 April 2014 - Rumah anak sulung Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Nurul Hidayah Ahmad dipecah masuk oleh bekas pemandu anaknya itu pada Sabtu. Suspek dipercayai melarikan dua jam tangan berjenama dengan wang tunai berjumlah RM1,000.

Sementara itu, Ahmad Zahid turut mengesahkan kejadian tersebut namun beliau berkata tiada siapa yang cedera dalam insiden berkenaan dan 'hanya' beberapa barang sahaja yang hilang daripada rumah berkenaan.

Tahun ini diceroboh dan dirompak lagi..

KAJANG: Rumah Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid, anak kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, dirompak buat kali kedua dalam tempoh 20 bulan. 
Menurut laporan The Malay Mail, kejadian itu berlaku ketika Nurul dan suami serta dua pembantu rumah mereka berada di dalam rumah, pada pagi Selasa. 
Keluarga itu mengalami kerugian bernilai kira-kira RM25,000. Antara yang dilaporkan hilang adalah lima utas jam berjenama mewah, sebentuk cincin dan sebuah komputer riba. 
Pihak polis yang menyiasat kejadian itu percaya perompak masuk melalui pintu belakang pada awal pagi dan menggeledah ruangan perpustakaan di tingkat bawah rumah tersebut. 
Kamera litar tertutup (CCTV) pula tidak diaktifkan ketika kejadian kerana difahamkan mereka hanya akan mengaktifkan CCTV apabila rumah itu tidak berpenghuni. 
April tahun lalu, rumah Nurul telah dirompak oleh bekas pemandunya lapor AstroAwani


Selamat?.. entah laaa...


Previous Post Next Post