UMNO Tak Datang Perhimpunan Perkasa Sebab Sibuk ‘Sambut Krismas’?


Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali hari ini menyindir kepimpinan Umno yang tidak menghadiri persidangan agung tahunan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu apabila mengatakan parti Melayu itu berkemungkinan sedang sibuk "menyambut Krismas".

Beliau berkata demikian ketika ucapan perasmian persidangan agung tahunan Perkasa ke-6 di Pusat Islam, Kuala Lumpur, sambil melahirkan penghargaan kepada PAS yang menghantar wakil mereka Setiausaha Agung Datuk Takiyuddin Hassan dan Pengarah Pilihan Raya Datuk Mustafa Ali.

"Kita jemput mereka (Umno), tapi mereka tak datang, kita hantar jemputan kepada semua parti politik kecuali DAP.

"Apabila PAS menyatakan kehadiran mereka, saya mengarahkan jemputan dihantar lagi kepada setiausaha agung dan ketua penerangan Umno, saya takut nanti mereka kata kita tak jemput mereka," katanya.

Dalam ucapannya, Ibrahim juga turut meminta perwakilan Perkasa yang hadir di Dewan Muktamar, Pusat Islam untuk berdiri dan memberi penghormatan kepada Takiyuddin dan Mustafa.

Perkasa turut menjemput Tan Sri Sanusi Junid sebagai tetamu kehormat bagi merasmikan mesyuarat agung berkenaan.

Mesyuarat agung Perkasa bermula semalam dengan persidangan Wira, Wirawati dan Wiranita Perkasa di Kelab Sultan Sulaiman, di Kampung Baru, Kuala Lumpur.

"Kita walaupun namanya kita tak sebut Islam, hati kita insya Allah suci," kata Ibrahim.

Turut kelihatan dalam dewan itu adalah wakil pertubuhan Kristian, India, dan Cina.

Turut hadir jurucakap kumpulan Gerakan Ketua Cawangan Malaysia (KGCM) Kamarul Azman Habibur Rahman, yang digantung keahlian Umno untuk memilih dan dipilih dalam pemilihan parti baru-baru ini kerana mendesak Datuk Seri Najib Razak melepaskan jawatan dalam parti lapor The Malaysian Insider
Previous Post Next Post