Ahmad Bashah Kantoi!!.. Ketua Wanita UMNO Kedah Dedahkan Tak Tahu Apa Tujuan Sidang Media Diadakan..


Mula-mula kita fahamkan apa yang Ahmad Bashah yang orang kata dok gila nak jadi Menteri Bersa Kedah kata dalam sidang media semalam..

Dia kata.. Pemimpin UMNO Kedah dah hilang kepercayaan terhadap Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebagai Menteri Besar Kedah dan Pengerusi UMNO negeri.

Jadi sebagai wakil seluruh kepimpinan UMNO Kedah dia merayu kat Perdana Menteri, supaya membuat perubahan segera terhadap kepimpinan tertinggi parti negeri dan jawatan Menteri Besar Kedah.

Dilaporkan seramai 14 ketua bahagian hadir kecuali Jerlun, Padang Terap dan Kulim Bandar Baharu yang diwakili timbalan ketua bahagian masing-masing.

Yang hadir sama ketua semua sayap parti dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional.

Kata Ahmad Bashah lagi kata sepakat itu dicapai berikutan kelemahan serta ketidakupayaan Mukhriz yang dilihat gagal menyatupadukan kepimpinan dan jentera parti di semua peringkat.

Ada cerita disebaliknya rupa-rupanya..

SHAH ALAM - Ketua Wanita Umno Kedah, Datuk Maznah Hamid hari ini mendedahkan perkara sebenar disebalik sidang media Umno negeri itu yang menarik sokongan kepada Menteri Besar, Datuk Seri Mukhriz Mahathir. 
Mendedahkan perkara itu, katanya, sebelum sidang media itu, mereka (kepimpinan Umno Kedah dan bahagian) telah dipanggil untuk menghadiri satu taklimat tertutup bersama kepimpinan. 
"Selaku ketua sayap negeri dan bahagian, saya hadir untuk mengetahui perkembangan parti terutamanya di Kedah. 
"Sebaik sampai langsung tiada mesyuarat mesyuarat taklimat, sebaliknya saya dan beberapa pemimpin lain diminta ke barisan depan untuk menyertai sidang media, sedangkan kami tak tahu apa sebenarnya dan tujuan sidang media diadakan," katanya kepada Sinar Online, hari ini. 
Beliau berkata demikian mengulas sidang media yang diketuai Timbalan Pengerusi Umno Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Hanipah bersama hampir keseluruhan kepimpinan Umno Kedah semalam. 
Katanya lagi, tidak semestinya kehadiran beliau di situ menyokong tindakan itu, sebaliknya hanya ingin mengetahui perkara sebenar. 
"Saya amat berharap kepada kepimpinan Umno agar semua kembali rasional dalam membuat keputusan. 
"Janganlah kita membuat sesuatu yang menyusahkan rakyat dan merugikan bangsa kit sendiri. Semoga Kedah kembali aman sejahtera," katanya.

Dalam politik.. tindakan Ketua Wanita itu adalah satu tindakan yang dipanggil 'Play Safe'.. tapi kalau betul macam tu.. tunggu apa lagi Mukhriz.. pecat saja dia tu..Previous Post Next Post