Kenapa Najib Umum Sumbangan RM1Juta Kepada JDT Sahaja?


Umum mengetahui pada awal Januari lalu, Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar telah berkenan memberikan sumbangan sebanyak RM50 juta kepada kelab bola sepak Johor Darul Takzim (JDT).

Kenyataan daripada laman rasmi Johor Southern Tiger, mengatakan bahawa keputusan itu, dibuat kerana Sultan Ibrahim gembira dengan perkembangan bola sepak Johor.

"Tuanku membuat keputusan tersebut kerana baginda amat gembira melihat sukan bola sepak memainkan peranan yang penting dalam menyatupadukan Bangsa Johor dan mengharumkan nama Johor di persada dunia. 
"Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail (Sultan Ibrahim), selaku pemilik kelab bola sepak JDT menjunjung setinggi-tinggi kasih kepada Tuanku atas kurniaan kepada JDT tersebut," 

Dalam lawatan kerjanya selama sehari ke Johor, Ahad lalu.. selain melancarkan Pelan Pertumbuhan Strategik Negeri Johor, Najib juga dilaporkan melancarkan Rancangan Pembangunan Komprehensif Ke-2 Iskandar Malaysia (CDPii) di Stadium Educity, Iskandar Puteri.

Selain itu, Najib juga turut serta dalam perasmian projek pembangunan hartanah Forest City di Gelang Patah oleh Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar dan Najib juga merasmikan Pusat Transformasi Bandar (UTC) Johor di Galleria..

Tak apa.. itu semua bagus untuk rakyat Johor..

Cuma yang aku tak faham ialah mengapa Najib mengumumkan Kerajaan akan menyumbangkan RM1 Juta kepada JDT sedangkan JDT telah menerima sumbangan sebanyak RM50 Juta dari Sultan Johor?

GELANG PATAH: Kerajaan memberi sumbangan sebanyak RM1 juta kepada pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT) untuk pembangunan sukan bola sepak di negeri itu.  
Sumbangan disampaikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak kepada Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor, Datuk Ismail Karim di sini sebentar tadi pada majlis perasmian projek Forest City ~ Berita Harian

Kalau dikatakan Kerajaan nak membantu pembangunan bola sepak negeri.. sebagai Kerajaan Pusat, Kerajaan sepatutnya memberikan sumbangan yang serupa kepada seluruh pasukan bola sepak dari negeri-negeri lain, bukannya kepada JDT saja..

Atau.. ini tidak lain dan tidak bukan adalah satu lagi projek beli jiwa oleh Najib.. nak ambil hati rakyat Johorlah ni..sebab dia dah cantas Muhyiddin..Previous Post Next Post