Sekampit Beras Untuk Penoreh : Hentikan Penyebaran No Akaun Palsu - PAS Kedah


PAS Kedah melalui Lajnah Kebajikan PAS Negeri Kedah telah melancarkan Program Sumbangan "Sekampit Beras untuk Penoreh" pada 1hb Mac yang lalu. Pelancaran tersebut disempurnakan oleh Dato' Najmi Hj Ahmad, Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Kedah di Taman Sejati Indah.

2) Sumbangan dalam bentuk pakej RM50 yang terdiri dari beras, gula, kopi, teh, minyak masak dan barangan keperluan harian. Sejumlah RM70,000 dalam bentuk barangan dan wang tunai diperolehi dari seluruh rakyat kedah semasa pelancaran tersebut.

3) Program sumbangan ini adalah untuk meringankan beban penoreh getah yang kini berada ditahap sangat menyedihkan akibat dari kegagalan kerajaan mengawal kejatuhan harga getah dan menangani masalah harga komuditi tersebut.

4) Sumbangan berterusan masih diperlukan, dan sumbangan boleh disaluran melalui tunai kepada Pejabat PAS Kawasan atau Pejabat Perhubungan PAS Negeri Kedah. Sumbangan juga boleh disalurkan melalui akaun TABUNG KEBAJIKAN PAS KEDAH 02011010071171 (BANK ISLAM).
5) Badan Perhubungan PAS Negeri Kedah merasa kesal dengan tindakan pihak yang tidak bertanggungjawab yang memalsukan iklan program ini dengan memasukkan no akaun mereka serta menggunakan gambar-gambar sekitar majlis pelancaran program sebagai bahan kempen. PAS Kedah tidak bertanggungjawab terhadap sumbangan yang dimasukkan ke akaun-akaun selain dari akaun PAS Kedah atau Tabung Kebajikan PAS Kedah.

6) Pihak tidak bertanggungjawab tersebut jugak telah memalsukan program pelancaran tabung tersebut yang dikatakan akan diadakan pada 5hb Mac. PAS Kedah sudah pun membuat pelancaran sumbangan pada 1hb Mac yang lalu.

7) PAS Kedah berharap usaha memalsukan iklan tersebut serta penyebarannya dapat dihentikan serta-merta.

Sekian, terima kasih

Ustaz Musodak HJ Ahmad
Setiausaha Badan Perhubungan PAS Negeri Kedah


Previous Post Next Post