Setelah Keluar UMNO, Blog-blog UMNO Mula Menyerang Mahathir..


Walaupun tindakan Tun Dr Mahathir Mohamad meninggalkan Umno mendapat simpati akhbar asing, bekas perdana menteri itu kini diserang pula blog yang satu masa dulu mengagung-agungkannya. 

Blog pro-Umno seperti Unspinners, MyKMU.net dan The Flying Kick mendakwa tindakan bekas presiden parti itu tidak mengejutkan dan akhirnya akan merosakkan Umno.

Media asing sebaliknya, menggambarkan Dr Mahathir sebagai "sangat dihormati" dan "tokoh berpengaruh" dalam penerbitan seperti Sydney Morning Herald dan The Wall Street Journal.

Ia seperti satu nasib yang terbalik bagi ahli politik berusia 90 tahun itu yang pernah digambarkan sebagai diktator oleh akhbar asing apabila memecat bekas timbalan perdana menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 1998.

Dr Mahathir keluar Umno semalam kerana mendakwa parti itu menyokong gejala rasuah presiden parti Datuk Seri Najib Razak.

Ini kali ke-2 beliau berbuat demikian dalam tempoh satu dekad, yang pertama pada 2008, kerana tidak berpuas hati dengan pentadbiran perdana menteri ketika itu Tun Abdullah Ahmad Badawi ~ The Malaysian Insider


Previous Post Next Post