Setelah Label Zakir Naik Sebagai 'Syaitan', Ramasamy Kata Dia KESAL.


Timbalan Ketua Menteri kedua Pulau Pinang, Prof. Dr. P. Ramasamy hari ini telah kesal kerana menggelar pendakwah Islam, Dr. Zakir Naik sebagai 'syaitan' semalam.

Ramasamy yang juga Timbalan Setiausaha Agung DAP dalam satu kenyataaanya hari ini, menjelaskan, bukan niat sebenar beliau walhal beliau sangat menghormati semua agama di negara ini tetapi mula dilabel ramai sebagai anti-Islam dan anti muslim akibat kenyataannya terdahulu.

Dalam kenyataan itu, beiau telah memuat naik status di laman Facebook dirinya mengenai pendakwah Islam Zakir.

"Dalam posting itu, saya telah memanggil dia sebagai satan (syaitan) dan mendakwa zakir memberi ucapan berbaur kebencian pada kepada agama selain Islam.

"Pada hari yang sama, saya telah menyedari bahawa perkataan satan adalah tidak sesuai dan segera mengeluarkan perkataan itu dari ruang Facebook saya.

"Bagaimanapun perkataan satan yang saya telah gunakan untuk Zakir telah viral dalam internet sehingga mendapat perhatian umum dan saya di tuduh sebagai anti Islam dan anti Muslim," keluh beliau dalam kenyataan tersebut hari ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri Prai itu bagaimanapun, sebagai menyesal atas kenyataan tidak sepatutnya itu menjelaskan bahawa beliau bukan seorang anti-Islam seperti yang disangkakan orang ramai.

"Saya menyesal jika penggunaan perkataan syaitan boleh menimbulkan keresahan dan rasa tidak puas hati dalam kalangan orang Islam di Malaysia. Posting saya bukan berbaur anti Islam atau orang Islam di negara ini. Ia hanya ditujukan kepada orang tertentu ini (Zakir)," ujarnya lagi.


Dalam isu yang sama Ramasamy berkata, beliau percaya Malaysia sebagai sebuah tanahair berbilang bangsa dan agama yang mana semua agama dihormati dan bermaruah. - MalaysiaGazette


Previous Post Next Post