Prof Dr Ahmad Termizi Calon Pakatan Harapan Di Kuala Kangsar


Parti Amanah Negara (Amanah) menamakan bekas pensyarah Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Prof Dr Ahmad Termizi Ramli sebagai calon untuk bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar.

Nama calon Pakatan Harapan berusia 61 tahun yang juga Naib ketua Amanah Kuala Kangsar itu diumumkan Presiden Amanah Mohamad Sabu pada Majlis Pengisytiharan Calon Pakatan Harapan di Kota Lama Kanan, Khamis malam.

Turut hadir dalam majlis pengisytiharan itu ialah Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng serta pemimpin-pemimpin gabungan pakatan berkenaan.


Ahmad Termizi merupakan lepasan Maktab Tentera Diraja (MTD) Sungai Besi yang melanjutkan pengajian ke University of Leeds, United Kingdom (UK) dalam bidang sains fizik.

Beliau juga memiliki sarjana Sains Kesihatan dan Keselamatan Radiologi dari University of Salford sebelum menyambung pengajian ke peringkat doktor falsafah di University of Swansea, Wales lapor AstroAwaniPrevious Post Next Post