Inilah 'Hukum Karma' Wahai Mahathir...


Malaysiakini hari ini melaporkan Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa beliau dan rakan-rakan serta keluarganya sedang 'diasak' untuk menghalang dirinya membidas dan menjejaskan imej Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

"Buat masa ini, saya sedang diasak. Banyak perkara sedang dilakukan untuk menjadikan hidup saya, keluarga dan rakan-rakan tidak selesa.

"Semua jenis perkara dilakukan dalam usaha untuk menghalang saya daripada berbuat sesuatu yang boleh menjejaskan imej Najib," katanya..


Bagi yang dah lama mengikuti perkembangan politik tentu menyedari apa yang didakwa oleh Tun itu.. itulah juga yang dilakukan oleh Tun terhadap Anwar Ibrahim dan keluarganya.

Berbagai asakan dikenakannya terhadap keluarga Anwar hinga Anwar berakhir dipenjara hanya kerana menentangnya...

Baiknya Najib jika hendak dibandingkan dengan Mahathir hingga setakat ini ialah Najib tidak mereka fitnah untuk sumbat Mahathir ke dalam penjara..

Boleh juga dikatakan inilah hukum karma.. yang didefinasikan sebagai pembalasan atas perbuatan yang dilakukan oleh seseorang samada ianya perbuatan baik atau buruk yang dibalas kembali menurut hukum alam atas apa yang telah seseorang itu lakukan.

Jika ianya perbuatan baik, maka baiklah balasannya dan jika sebaliknya...maka buruklah pembalasan yang seseorang itu akan terima.

Menurut kepercayaan agama Hindu, Hukum Karma atau the Law of Karma bermaksud "perbuatan". Karma yang baik diberi pahala dan yang buruk pula mendapat dosa dan akan menjelma dalam bentuk binatang.

Bagi setiap penganut Hindu, mereka perlu melakukan karma atau perbuatan yang baik agar terlepas daripada kelahiran semula yakni lahir semula ke dunia dalam bentuk binatang.

Jika dilakukan perbuatan yang baik, maka mereka akan kembali Bersama Tuhan penciptanya iaitu Brahma di “Nirwana” atau Syurga menurut agama Hindu.

Agama Hindu dan Buddha keduanya mempercayai akan “Hukum Karma” ini. Selagi seseorang penganut Hindu itu gagal mencapai Karma yg baik, selagi itu dia akan alami kelahiran semula selepas memasuki neraka buat sementara waktu.

TETAPI  kita perlu ingat tidak ada hukum Karma dalam Islam.. Pandangan Islam amat jelas tentang hukum melalui Firman Allah swt dalam Surah Az-Zalzalah ayat 99:7-8 maksudnya:

"Barang siapa yang mengerjakan kebaikan seberat zarah pun, niscaya dia akan melihat (balasan) nya. Dan barang siapa yang mengerjakan kejahatan seberat zarah pun, niscaya dia akan melihat (balasan) nya pula."

Huraian lebih jelas tentang hukum Karma tu silalah baca di SINI dan juga di SINI 

Jadi kita samakanlah apa yang berlaku terhadap Tun ini selari dengan apa yang dinyanikan oleh Band Heavy Metal RATT dari US tu.. tajuknya.. 'What You Give Is What You Get'

Dulu dia buat kat Anwar.. la ni Najib pulak buat kat dia...

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa beliau dan rakan-rakan serta keluarganya sedang 'diasak' untuk menghalang dirinya membidas dan menjejaskan imej Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.  
"Buat masa ini, saya sedang diasak. Banyak perkara sedang dilakukan untuk menjadikan hidup saya, keluarga dan rakan-rakan tidak selesa.  
"Semua jenis perkara dilakukan dalam usaha untuk menghalang saya daripada berbuat sesuatu yang boleh menjejaskan imej Najib," kata Dr Mahathir pada satu sidang akhbar di Jakarta, Indonesia hari ini, seperti yang dilaporkan oleh akhbar The Straits Times, Singapura.  
Mahathir berada di Jakarta untuk memberi syarahan bertajuk "Membina Kebebasan Ekonomi dan Kerajaan Bersih” kepada pelajar-pelajar universiti.  
Antara tekanan dan asakan ke atas dirinya dan rakan-rakan serta keluarga, dakwanya adalah lawatan oleh pegawai jabatan cukai pendapatan.  
Beliau juga berkata bahawa "salah laku kerajaan Najib kini diketahui oleh semua orang di seluruh dunia dan juga rakyat Malaysia". 
Laporan penuh silalah baca di SINI

Lawatan Pegawai Income Tax pun dia kata tekanan?.. selama ni dia tak pernah bayar income tax ke?Previous Post Next Post