Pemuda UMNO Dakwa Zeti, Gani Dan Abu Kassim Cuba Jatuhkan Najib.. Laporan Polis Dibuat..


Khairul Azwan mendakwa sebahagian besar maklumat dokumen yang dikemukakan adalah palsu, diputar-belit dan direka untuk mencapai agenda jahat mereka.

Amboi.. takkanlah begitu bangang DoJ tu untuk mempercayai dokumen palsu yang dibekalkan oleh tiga individu yang dituduh oleh Pemuda UMNO..

Kalau DoJ dan FBI boleh percaya dengan apa yang dikatakan sebagai dokumen palsu oleh pemuda UMNO itu.. tentu hebat mereka bertiga tu..

Tapi persoalannya disini.. bagaimana pula pemuda UMNO itu tahu bahawa dokumen yang diperolehi oleh DoJ dan FBI itu palsu?

Pemuda Umno hari ini membuat laporan polis terhadap bekas Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti Akthar Aziz, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Abu Kasim Mohamed dan bekas Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail. 
Menurut Naib Ketua Umno Khairul Azwan Harun, ketiga-tiga individu berpengaruh di negara ini dipercayai terbabit dalam satu konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan kerajaan Malaysia yang sah. 
Khairul membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi. 
Dalam laporannya yang juga diperolehi oleh Malaysiakini, Khairul Azwan berkata, ketiga-tiga mereka disyaki memberi dokumen dan maklumat sulit kepada agensi luar negara, termasuk kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI).
Katanya, mereka dipercayai memberikan maklumat sulit berkenaan kepada pihak asing tanpa kelulusan sah oleh pihak berkuasa Malaysia, termasuk Jabatan Peguam Negara. 
Beliau juga mendakwa sebahagian besar maklumat dokumen yang dikemukakan adalah palsu, diputar-belit dan direka untuk mencapai agenda jahat mereka. 
Khairul menggesa pihak polis mempercepatkan siasatan mengenai perkara ini lapor Malaysiakini

Previous Post Next Post