Tak Ada Pun Rancangan Untuk Bubar DUN Pulau Pinang...


DAP Pulau Pinang tidak ada rancangan untuk membubarkan dewan undangan negeri sekaligus mengendurkan spekulasi akan berlaku pilihan raya di negeri itu.

Spekukalasi itu bertiup kencang berikutan kenyataan Timbalan Ketua Menteri II P Ramasamy bahawa DAP sedang mengkaji dua pilihan sebagai tindak balas kepada dakwaan rasuah terhadap Ketua Menteri Lim Guan Eng.

Salah satu pilihan tersebut adalah mengadakan pilihan raya negeri, selain menunggu pilihan raya umum akan datang sebelum Ogos 2018 untuk mengukur sokongan rakyat terhadap Lim, DAP dan kerajaan negeri.

"Kami belum membuat sebarang keputusan untuk mempertimbangkan membubarkan dewan undangan negeri," kata Pengerusi DAP Pulau Pinang Chow Kon Yeow dalam sidang akhbarnya hari ini.

"Tidak ada keputusan untuk membawa isu ini kepada parti negeri atau jawatankuasa peringkat pusat. 

"Selain itu, ini adalah satu isu lama, saya telah jelaskan sebelum ini dan tidak mahu menambah apa-apa lagi," kata Exco berkenaan.

Sementara itu, dalam majlis yang sama, Chow menerima RM18,500 daripada Bersih Shanghai dan Suzhou, China sebagai derma untuk kempen solidariti Guan Eng.

Pada pukul 3.45 petang hari ini, kempen itu telah berjaya mengumpul RM1,881,635.61 lapor MalaysiakiniPrevious Post Next Post