Lagi Dakwaan Cabul Pelajar Tahfiz Didedah..


Aktivis sosial Syed Azmi Alhabshi mendedahkan butiran dakwaan pencabulan seks luar tabii yang berlaku di sebuah sekolah tahfiz, melalui kiriman Facebook pada Rabu.

Pendedahan tersebut menyenaraikan beberapa insiden cabul yang berlaku ke atas sesetengah pelajar di sekolah itu.

Syed Azmi mendakwa pendedahan tersebut dilakukan selepas menerima aduan dan melihat dokumen yang dihantar oleh pengadu...


Baca ni..

Kes pedofilia di sekolah lain pula. Ini bukan kes sekolah Di Perak. Harap maklum. 
Saya baru saja menamatkan panggilan telefon dari sekumpulan ibu bapa. Ramai ibu bapa yg menelefon bertanya lokasi sekolah yg saya kongsikan semalam. Tapi bukan hak saya utk beritahu. Kejadian spt ini tidak berlaku di satu sekolah ini sahaja.  
Kita sewajarnya menyelidik, mendengar dan percaya kpd aduan anak2 kita walaupun di mana saja sekolah mereka. Mereka (ibubapa yg anaknya terlibat) mahu undang2 dapat melakukan sesuatu dan menggunakan media sosial sbg platform utk mendapatkan sokongan,tekanan dari masyarakat. 
Jadi tolong jangan membuat spekulasi sekolah manakah yg diperkatakan. Ia tidak sama sekali membantu anak2 yg terlibat. 
Ceritanya begini..lokasi di sekolah tahfiz.

(Saya sudah lihat & mengesahkan semua dokumen yg berkaitan) 
Seorang pelajar berumur 9 tahun semasa kelas mengaji malam bersama seorang ustaz ganti buat perangai. Pelajar ini berkata, dia benci mengaji, benci tempat ini & segalanya. Ustaz ganti ini terus bertanya hingga anak ini berkata dia benci "melakukannya". Iaitu seks oral dgn anak lelaki ustaz tempat dia mengaji. 
Ustaz yg ganti ini sukar nak percaya tetapi after ditanya lagi. Pelajar ini menunjukkan pelajar2 lain yg turut menjadi mangsa. Tidak hairan sekolah tersebut punyai kadar guru ganti keluar dan masuk. Tetapi ustaz/guru ini tidak mengambil apa2 tindakan lagi, dia tidak tahu bagaimana. 
2 minggu kemudian, 3 orang budak lari dari sekolah. Salah seorang mengadu kpd ibubapanya, ibubapa ini memberitahu ibubapa lain. 
Bermula dari sini, kisah ini terungkai. Rupanya, kejadian spt ini dah berlaku bertahun2 lamanya. 15 orang pelajar mengadu kpd ibubapa tetapi hanya sedikit yg membuat aduan.
Saya bertanya lagi, apa sebenarnya yg berlaku?

Ada proses grooming yg dahsyat 
1. Cium Abi (guru besar) di mulut stp malam sebelum tidur. Ini berlaku utk beberapa bulan & berlaku di hadapan semua orang dalam dorm. 
2. Kemudian melarat jadi "fondling". Jika pelajar melawan, dia guna ayat spt, "Awak ni disisihkan ibubapa sebabtulah awak dihantar ke sini. Awak ni nakal". 
3. Seks oral. Memberi & menerima. 
4. Dan lain2 yg anda boleh bayangkan. 
Dia sering menyuruh pelajar menjadikannya rahsia. Dan ada minyak khas yg disapu pada pelajar bila mereka pulang ke rumah atau keluar outing dgn ibubapa. Saya rasa utk buatkan pelajar lebih "patuh"/ dengar cakap. 
Dia juga melaksanakan sistem "Pecah & Perintah" dgn ibubapa agar mereka tidak dapat berkomunikasi sesama mereka. 
Taktik ini adalah cara bagaimana pelaku mengawal persekitaran dgn kuasa yg ada pada mereka, personaliti mereka yg biasanya dipercayai masyarakat & lebih teruk menggunakan agama. 
Ibubapa ini bertemu & mendapati 15 pelajar mengadu tetapi hanya 6 orang pelajar & ibubapa yg membuat aduan polis. 
Kebanyakan kita merasakan ini tidaklah sesusah mana. Kita sangat marah & nak hentikan saja perkara ini. Tapi jika anak sendiri yg terkena, ada banyak halangan oleh itu mengapa sebahagian mereka ragu2 utk buat aduan. 
Soalannya mengapa? Ini jawapannya: 
1. Sekumpulan bersetuju & mengizinkan anak mereka disoalsiasat oleh polis. 
2. Sekumpulan ibu bapa pula memaafkan guru besar ini & anak lelakinya, lagipun mereka ini orang baik yg beragama, boleh beri amaran utk tidak melakukannya lagi, jangan mengaibkan mereka & agama islam. 
3. Sekumpulan lagi menyalahkan anak2 ini. Sama ada menyalahkan anak sendiri atau menyalahkan anak orang lain yg menggoda anak mereka yg tak bersalah. 
4. Sekumpulan pula berfikiran kita perlu jaga imej & nama baik keluarga yg lebih penting. 
5. Sekumpulan ibu bapa mendapati anak mereka sudah mula berubah utk menyenangi perbuatan tersebut. 
6. Akhir sekali, sebagaiman anda lihat pada screenshot, ada ibubapa yg nak menggunakan situasi ini sebagai kesempatan memperoleh duit. 
Sebab itulah penting utk masyarakat seperti ibubapa, guru, sukarelwan & semua yg pekerjaannya melibatkan kanak2 utk lebih sensitif & aware perkara spt ini. 

Seterusnya silalah sambung bacaan anda di SINI 
Previous Post Next Post