Setelah Siti Sindir Jamal, Penyokong Jamal Pula Serang Siti..


BEBERAPA hari lalu, penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza, memuat naik satu status berhubung tindakan Datuk Seri Jamal Md Yunos yang bertuala mandi ke Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor.

Bersama gambar Jamal yang berdiri di hadapan Bangunan SUK itu, Siti meletakkan kapsyen 'Jangan jadi macam Jamal' yang merujuk kepada perlakuan Pengerusi Gabungan Badan-badan Bukan Kerajaan (NGO) Melayu itu yang disifatkan kurang matang.

Teguran itu bagaimanapun tidak disenangi beberapa pihak, termasuk seorang pengguna Facebook dengan nama Rafi Awg Kecik, yang dipercayai penyokong Jamal dan gerakan baju Merah, yang memuat naik status mengaitkan isu masalah air di negeri Selangor dengan isu yang lebih peribadi dan sensitif iaitu tentang anak.

Status itu kemudiannya dikongsi Jamal ke akaun Facebooknya.

Carian di akaun Facebook Rafi mendapati status itu telah tiada. Bagaimanapun tidak dapat dipastikan sama ada tetapan status itu telah ditukar kepada privasi atau ia telah dipadamkan.

Jika teguran Siti kepada Jamal sebelum ini membuatkan 'living legend' berusia 37 tahun itu 'diserang' oleh penyokong Jamal, kali ini giliran peminat Siti pula mengamuk di laman sosial.

Rata-rata mereka berpendapat sindiran sedemikian tidak sepatutnya dibuat memandangkan ia membabitkan perihal takdir yang sememangnya di luar bidang kuasa seorang manusia.

Seterusnya sila baca di SINI
Previous Post Next Post