Setelah Kantoi UniKL Taja TRW, Annuar Cuba Nak Spin Lagi..


Semalam dengan tanpa usul periksa menjawablah Ketua Penerangan UMNO yang juga Bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan akan dakwaan TMJ.

"LUCU sangat-sangat. Jawab salah tak jawab salah." demikian respons Tan Sri Annuar Musa di laman sosial Facebooknya.

Bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) itu sebaliknya berkata, Mara tidak pernah menaja The Red Warrior (TRW) tetapi diberikan penghormatan oleh agensi itu.

"Untuk makluman semua Mara tidak pernah menaja TRW walau satu sen, logo Mara 50 tahun dipamer dilengan Jersi TRW 2016 diberi percuma kepada Mara, walaupun ruangan itu bernilai RM250,000 kalau untuk syarikat Sdn Bhd lain, ianya satu penghormatan kepada Mara dan TRW," tulisnya.

Bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) itu sebaliknya berkata, Mara tidak pernah menaja The Red Warrior (TRW) tetapi diberikan penghormatan oleh agensi itu.

"Untuk makluman semua Mara tidak pernah menaja TRW walau satu sen, logo Mara 50 tahun dipamer dilengan Jersi TRW 2016 diberi percuma kepada Mara, walaupun ruangan itu bernilai RM250,000 kalau untuk syarikat Sdn Bhd lain, ianya satu penghormatan kepada Mara dan TRW," tulisnya lapor Sinar Harian

Mengenai UniKL pula, Annuar berkata, ia merupakan sebuah syarikat swasta yang bermakna universiti swasta itu tidak pernah menaja atau memberi biasiswa kepada pelajarnya.

"Jadi tidak timbul ianya menggunakan dana biasiswa/tajaan, sebagai syarikat swasta ianya mempunyai polisi sendiri terutama dalam soal penjenamaan,promosi,pemasaran dan lain-lain, mereka punya belanjawan khusus untuk itu," katanya lagi.

Ujarnya, UniKL sudah lama terlibat dalam penjenamaan dan pemasaran melalui sukan khususnya hoki dan bolasepak, ini kerana sasarannya adalah untuk menarik perhatian anak muda, begitu juga syarikat Sdn Bhd Mara yang lain.

"Mereka punya bajet, dasar dan presedur tersendiri, semuanya tidak melalui paksaan, titah, sabda dan sebagainya," katanya.

"Jadi sahabat FB ku sekalian, saya berikan fakta ini untuk anda semua termasuk kawan media saya, pemberian fakta ini supaya anda boleh menyemak sumber,"

Tu kata dia semalam.. tapi hari ini setalah kantoi kerana terdapat surat menyurat, baucar dan lain-lain dokumen antara The Red Warrior Sdn Bhd dan Universiti Kuala Lumpur (UniKL) didedahkan TMJ, Ketua Penerangan UMNO itu masih cuba nak putar belit lagi..

Bagi saya,kita ucapkan terima kaseh atas edaran itu kerana ia menunjukkan kedua dua pihak lakukan dengan begitu teratur..ada surat tawaran,ada rundingan dan tawar menawar,ada kontrak..ada voucher ..ada resit dll..Saya percaya bukan dgn unikl sahaja tapi semua penaja lain.Semuanya di buat secara tertib dan berperaturan. 
Kini terbukti PENYERTAAN UNIKL dlm tajaan/package komersil TRW DI BUAT SECARA TERBUKA,di istihar dan di umumkan kpd orang ramai,malah majlis menandatangan perjanjian di buat di depan khalayak dgn publisiti meluas..TIADA PENAJAAN SECARA SENYAP..nama Unikl terpampang di jersey spt dlm kontrek..Saya bangga tajaan trw di buat secara terbuka dan beretika. 
Masih byk pasukan yg kutip duit dari pelbagai sumber tapi SEGALANYA TERSEMBUNYI.TIADA SIAPA TAHU SIAPA PENYUMBANG..ADA TAJAAN/SUMBANGAN kpd PASUKAN NEGERI,ada kpd pasukan kelab,malah ada kpd pasukan milik individu.Itu biarlah ikut cara masing masing.Saya bangga TRW sbg pasukan bolasepak negeri dan mempunyai cara tajaan yg teratur,berdokumen,dan transparent... sepenuhnya bacalah kat SINI

Isunya disini ialah semalam bukan main lagi dia menafikan.. tapi hari ini setelah kantoi dia cuba nak spin lagi..

Maka benarlah dakwaan TMJ, UniKL taja TRW..Previous Post Next Post